Breaking news

Cum să alegi cel mai bun colțar pentru camera de zi?

De câțiva ani, colțarele au devenit din ce în ce mai populare în living. Acestea pot găzdui mult mai multe persoane decât o canapea tradițională. Spațiul din camera de zi este folosit mult mai inteligent și au și câteva beneficii suplimentare, precum faptul că se poate dormi pe ele sau faptul că sunt un decor original.

Colțar pentru camera de zi – ce dimensiune este necesară

Poate părea banal, dar dimensiunea camerei și disponibilitatea spațiului este punctul de bază din care să începi să cauți piesa de mobilier perfectă. Un colțar prea mare (mai ales într-o sufragerie mică) nu numai că poate copleși camera, dar poate fi și incomod de utilizat, de exemplu, te poți împiedica de el sau îngreunează accesul la alte piese de mobilier. O alternativă sunt acele colțare modulare ale căror elemente individuale pot fi combinate în modul în care alegi.

Pe lângă dimensiunea colțarului, este important și dacă va fi un colțar din dreapta sau din stânga. Dimensiunea mobilierului este deosebit de importantă și atunci când un colțar extensibil urmează să fie folosit pentru dormitul zilnic pentru două persoane – atunci lățimea minimă a acestuia, pentru a asigură confortul este de 140 cm.

Adaptarea colțului la înălțimea membrilor gospodăriei

Unul dintre următoarele puncte atunci când alegi o canapea de colț pentru sufragerie este ajustarea corectă a acesteia la înălțimea utilizatorilor. Pentru persoanele înalte, colțarele cu scaune adânci care susțin toată lungimea coapselor sunt cele mai recomandate. Pe de altă parte, pentru membrii gospodăriei mai mici de înălțime, colțarele puțin adânci vor fi mai bune.

Cu toate acestea, indiferent de înălțimea utilizatorilor, merită să acorzi atenție spătarului. Acesta nu poate fi prea jos. așa cum se întâmplă în cazul unui taburet. Ar trebui să asigure confort și relaxare deplin în timp ce stai.

Desigur, colțarele servesc adesea familiei întregi unde copiii și adulții au înălțimi diferite. În acest caz, un colțar cu suporturi retractabile va fi perfect.

Colțare moderne pentru dormit – cum să alegi?

Dacă te întrebi cum să alegi colțare moderne pentru dormit , este recomandat să acorzi atenție și micilor nuanțe. Dacă urmează să fie un colțar pentru dormitul zilnic, nu lua în calcul o piesă de mobilier cu tapițerie din piele, deoarece pielea poate scârțâi și poate tulbura somnul. Pe de altă parte, în zilele de vară se poate lipi de corp, iar iarna poate fi neplăcut de rece. Desigur, asigură-te că modelul de colțar extensibil ales are containere pentru așternut și tetiere confortabile și că este pur și simplu confortabil.

Sursa de imagine: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

>