Breaking news

Cum să alegi cea mai bună cabină de duș? Sfaturi și recomandări esențiale

Alegerea unei cabine de duș nu ar trebui să fie atât de grea deoarece pe piața sunt disponibile foarte multe mărimi și modele, astfel că vei găsi în mod sigur și varianta potrivită pentru tine. Poziția cabinei de duș în baia ta este condiționată doar de accesul la instalația de apă, în general aceasta fiind plasată într-unul dintre colțuri sau în alt loc cu scopul de a salva din spațiu.

Optarea pentru o cabină de duș nu este o misiune atât de ușoară, de aceea trebuie să ții cont de anumite sfaturi pentru a lua o decizie corectă.

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune cabine de duș

Cel  mai important sfat face referire la spațiul pe care îl ai la dispoziție, trebuie să faci o analiză asupra acestuia și să te decizi la dimensiunile potrivite pentru cabina ta de duș. Alegerea trebuie să o faci astfel încât să nu ocupi spațiul pe care ar trebui să îl folosești pentru a-ți desfășura activitățile. Baia trebuie să fie neapărat o încăpere funcțională și fiecare spațiu trebuie folosit cât mai util. După ce te-ai lămurit cu dimensiunile cabinei, trebuie să treci la detaliile ce țin de elementele sale componente. Sticla din care este confecționată, aceasta trebuie să aibă grosimea potrivită pentru a fi rezistentă în timp. De asemenea, un alt detaliu important ar fi stratul protector cu care este dotată cabina de duș. Acest strat protector îți permite o curățare cât mai ușoară, acest detaliu este extrem de important și nu ar trebui să uiți de el, de obicei curățarea cabinei de duș dă multe bătăi de cap și durează extrem de mult, astfel că acest strat protector este un mare ajutor.

Următorul sfat se referă la închiderea ușilor cabinei, ar fi indicat un sistem de închidere magnetică ce îți permite îmbinarea perfectă a ușii cabinei cu peretele de sticlă, astfel ești ferit de apariția scurgerilor. De asemenea un detaliu important ce te scapă de ore în șir petrecute pentru a face curățenie după ce îți faci duș.

Care sunt specificațiile pe care ar trebui să le aibă cea mai bună cabină de duș?

Fiecare tip de baie are o anumită cea mai bună cabină de duș ce i se potrivește, astfel că în funcție de dimensiunile băii, criteriile care definesc cea mai bună cabină de duș sunt:

  • Mărimea cabinei de duș – pentru băile mici, o cabină de duș ideală ar trebui să aibă o lățime de 70 de cm, iar pentru cele de dimensiuni mari, pot fi cât îți permite spațiul, cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. Pentru băile mici poți alege cabine de dus cu cădiță rotunjită și ușă glisantă deoarece scutesc mult din spațiu și îți permit un acces mai ușor.
  • Tariful cabinei de duș este un element care te îndrumă spre obiecte calitative, cu cât prețul este mai mare, cu atât obiectul sanitar este mai rezistent în timp și mai eficient.
  • Panourile de sticlă – cea mai bună cabină de duș este alcătuită din panouri de sticlă groase, cele mai potrivite sunt cele de 8 mm, iar pentru o variantă mai ok din punct de vedere al bugetului, poți opta și pentru o cabină de duș cu panouri de 6 mm.

Ține cont de toate aceste sfaturi și alege cea mai bună cabină de duș pentru tine!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/du%c8%99-%c5%a3igl%c4%83-baie-interior-luxos-389273/