Breaking news

Cum sa ajungi un fotograf profesionist in doar 6 pasi?

Vrei sa fii un fotograf mai bun? Tot ceea ce ai nevoie este un strop de cunostinte si putina experienta. Fie ca esti incepator sau mai experimentat cu fotografia, iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa realizezi fotografii din ce in ce mai bune!

Sfaturi simple pentru o fotografie reusita

Contactul vizual

Contactul vizual direct poate fi la fel de captivant intr-o imagine ca si in viata reala. Cand faceti o fotografie cuiva, tineti camera la nivelul ochilor persoanei pentru a dezlantui puterea acelor priviri magnetice si a zambetelor fascinante. Pentru copii, asta inseamna sa te apleci la nivelul lor si ca  subiectul sa nu priveasca intotdeauna in camera.

Regizor sau fotograf?

Preia controlul asupra fotografiilor tale si urmareste-ti imaginile imbunatatindu-se pe zi ce trece. Deveniti un regizor de imagine, nu doar un fotograf pasiv. Un regizor de fotografie alege locatia: „Toata lumea iese afara in curtea din spate”. Un regizor de imagine adauga recuzita: „Fetelor, purtati ochelarii de soare roz”. Un regizor de imagine da directii creative: „Acum, apropiati-va si aplecati-va spre camera”. La final, va rezulta o imagine pe cinste, numai buna de inramat. Puteti opta pentru tablouri canvas de la pepanza.ro, pe care sa le daruiti persoanelor din imagine. .

Fundalul fotografiilor

Un fundal simplu nu este intotdeauna avantajos. Cand priviti prin vizorul camerei, fortati-va sa studiati zona din jurul subiectului. Asigurati-va ca nu cresc stalpi din capul nepoatei voastre preferate si ca nu exista masini care pot aparea in spatele ei

Un strop de atentie pentru urmele de pe fata

Soarele stralucitor poate crea umbre adanci neatractive ale fetei. Eliminati umbrele folosind blitul pentru a lumina fata. Cand faceti fotografii oamenilor in zilele insorite, porniti blitul. Este posibil sa aveti posibilitatea de a alege modul de umplere-blit sau modul de blit complet.

Un pas mai aproape

Daca subiectul dumneavoastra este mai mic decat o masina, faceti un pas sau doi mai aproape inainte de a face fotografia si mariti subiectul. Scopul este sa umpleti zona de imagine cu subiectul pe care il fotografiati. De aproape puteti dezvalui detalii graitoare, precum un strop de pistrui sau o spranceana arcuita. Dar nu te apropia prea mult, altfel pozele tale vor fi neclare. Cea mai apropiata distanta de focalizare pentru majoritatea camerelor este de aproximativ la un pas de camera.

Focalizarea imaginii

Daca subiectul nu se afla in centrul imaginii, trebuie sa blocati focalizarea pentru a crea o imagine clara. Majoritatea camerelor cu focalizare automata se concentreaza pe orice se afla in centrul imaginii. Dar pentru a imbunatati imaginile, veti dori adesea sa indepartati subiectul de centrul imaginii. Daca nu doriti o imagine neclara, va trebui mai intai sa blocati focalizarea cu subiectul din mijloc

De obicei, puteti bloca focalizarea in trei pasi. Mai intai, centrati subiectul si tineti apasat butonul declansator pana la jumatate. In al doilea rand, repozitionati camera (in timp ce tineti inca apasat butonul declansator), astfel incat subiectul sa fie departe de centru. Si in al treilea rand, terminati apasand butonul declansator pana la capat pentru a face fotografia.

Avand in vedere cele prezentate, ce spui sa aplici aceste mici sfaturi pentru a te perfectiona intr-un timp cat mai scurt?

sursa foto: shutterstock.com