Breaking news

Cum să ai un dormitor care te ajută să te relaxezi noapte de noapte

Când vine vorba de a avea un somn bun, dormitorul tău joacă un rol important. Mediul pe care îl creați în dormitor poate face toată diferența atunci când vine vorba de relaxare și de un somn odihnitor. Iată câteva sfaturi pentru a crea o atmosferă calmă și liniștită în dormitorul tău, astfel încât să te poți relaxa noapte de noapte.

I. Creați o atmosferă calmă

Cel mai bun mod de a obține o atmosferă liniștită în dormitor este să păstrați camera cât mai liberă. Evitați să aveți prea multe surse de distragere a atenției, cum ar fi televizoarele, computerele sau telefoanele în apropierea patului, deoarece acestea nu ajută la relaxare. Alegeți niște culori relaxante, cum ar fi albastru, verde sau nuanțe neutre pentru pereți, mobilier și perdele, care vă vor ajuta să creați o vibrație liniștită în spațiul dvs. Adăugarea unor decorațiuni cum ar fi lumânări, plante, imagini din natură sau pături confortabile poate ajuta. 

II. Obțineți iluminatul potrivit

Folosirea unei lumini blânde este esențială în crearea unei atmosfere incredibil de liniștitoare pentru relaxare. Instalați plafoniere cu LED de pe led-zone.ro în dormitorul dvs. astfel încât să le puteți regla în funcție de momentul zilei. Iluminatul slab de la lămpi de podea sau lămpi de masă ar trebui să fie folosit în locul luminilor de sus strălucitoare care vă pot obosi ochii înainte de a merge la culcare. Lumina naturală care intră în camera dumneavoastră în timpul zilei oferă, de asemenea, o iluminare bună pentru relaxare și ajută la îmbunătățirea stării noastre de spirit prin creșterea nivelului de serotonină pe parcursul zilei.  

III. Păstrați curățenia

Păstrarea unei camere ordonate este esențială dacă doriți să vă relaxați noaptea și să vă treziți cu un sentiment de revigorare și reîncărcare în fiecare dimineață. O cameră dezordonată, plină de haine murdare pe podea sau grămezi de hârtii pe mese nu va face nimic util pentru a vă ajuta să intrați într-o stare de relaxare înainte de culcare. Prin urmare, asigurați-vă că toate suprafețele sunt curate, inclusiv podelele, ferestrele, rafturile, dulapurile, etc.; aspirați în mod regulat; scoateți orice acumulări de praf și spălați la timp lenjeria murdară!  

IV. Deschideți ferestrele și lăsați aerul proaspăt să intre

Deschiderea ferestrelor din când în când va permite aerului proaspăt să circule în interiorul camerelor noastre. Nu numai că circulația aerului reduce nivelul de umiditate, dar elimină și mirosurile neplăcute care contribuie la acumularea de energie negativă în acest spațiu. În plus, lăsând aerul proaspăt să intre ne ajută să profităm de lumina naturală a soarelui care ne oferă mai multă energie pozitivă!  

V. Fă-ți patul în fiecare zi 

Să ne facem patul în fiecare zi ar trebui să facă parte din rutina zilnică a fiecăruia, deoarece aduce ordine în camerele noastre, reducând în același timp semnificativ nivelul de stres! Nu numai că ne încurajează să avem mai multă auto-disciplină dimineața devreme, dar creează, de asemenea, claritate vizuală în interiorul acestui spațiu. În plus, atunci când terminăm de aranjat această zonă în fiecare dimineață, creăm un sentiment instantaneu de calm în noi înșine datorită finalizării unei astfel de sarcini mici mult mai devreme decât alții!  

VI. Luați în considerare schema de culori

În afară de a vă asigura că totul arată curat și ordonat, există un alt element care contează atunci când vine vorba de crearea unei atmosfere liniștitoare în interiorul oricărei camere – scheme de culori! Culorile au avut întotdeauna un impact asupra emoțiilor și sentimentelor umane. Prin urmare, folosind nuanțe precum albastru (care simbolizează seninătatea) verde (armonie) galben (fericire) sau chiar violet (creativitate) reprezintă o alegere excelentă atunci când încerci să creezi spații liniștite în interiorul casei tale!   

VII. Fără dezordine

Dezordinea se acumulează rapid fără ca cineva să observe; dar dacă ne luăm câteva minute din programul nostru în fiecare zi, am putea reduce dramatic dezordinea din dormitoare! Nu numai că lipsa dezordinii reduce nivelul de stres emoțional, permițându-ne în același timp să ne concentrăm mai bine asupra sarcinilor pe care le avem de făcut – dar ne permite, de asemenea, să găsim obiectele mult mai ușor de fiecare dată când căutăm ceva anume!   

Dacă veți ține cont de sfaturile de mai sus veți reuși să aveți un dormitor care să vă ajute să vă relaxați în fiecare seară. De asemenea, adăugarea de produse de aromaterapie, cum ar fi bețișoare de tămâie, lumânări cu uleiuri esențiale etc., poate aduce mirosuri minunate care transformă orice spațiu într-unul plin de relaxare O altă idee bună ar fi adăugarea unor elemente muzicale!

Sursa foto: Unsplash.com

>