Breaking news

Cum să ai grijă de tine în sezonul rece: 5 trucuri eficiente pentru a trata rapid orice răceală

Chiar dacă virusurile sunt prezente în aer pe tot parcursul anului, sezonul de toamnă-iarnă vine întotdeauna la pachet cu răceli mai dese și, de multe ori, mai lungi și mai complicate.

Unul dintre motive este tranziția de la temperaturile crescute la cele joase, favorabile dezvoltării virusurilor care cauzează răceli. În plus, sistemul imunitar se poate confrunta și el cu probleme în această perioadă, lăsând corpul mai predispus îmbolnăvirii.

Așadar, dacă vrei să eviți răcelile sau să le tratezi rapid, încă de la apariția primelor simptome, iată câteva trucuri utile!

  1. Mănâncă alimente de sezon

Când vara se termină, organismul uman simte o nevoie naturală de a înlocui salatele reci și smoothie-urile cu hrană mai densă, mai caldă și gătită mai mult. De aceea, pentru a susține corpul și sistemul imunitar, consumă des supe, tocănițe și mâncăruri gătite bogate în fructe și legume de sezon.

Încorporează în dieta ta alimente bogate în vitamine și minerale, care se găsesc local, în piețe: dovleac, broccoli, varză, ciuperci, prune, struguri, pere și nu numai. Toate acestea îți vor susține corpul în fața oricărei răceli și te vor ajuta să vindeci rapid orice îmbolnăvire.

  1. Încearcă irigațiile nazale cu soluție salină

Fie că simți că în corp se instalează deja o răceală sau vrei să eviți acest lucru cât de mult poți, irigațiile nazale pot fi foarte utile.

Acestea presupun clătirea cavității nazale (a nărilor) cu o soluție salină blândă, care are rolul de a îndepărta orice potențială bacterie transportată pe cale aeriană. Prin urmare, dacă vei face irigațiile de câteva ori pe săptămână, vei evita instalarea virusurilor în organism, iar dacă deja ai răcit, irigațiile te vor ajuta să elimini mai repede virusul din corp.

  1. Folosește un supliment de oxigen

Pentru ca toate organele să funcționeze optim, corpul are nevoie de o oxigenare potrivită. Atunci când ești răcit, corpul poate simți o lipsă de oxigen. Aceasta afectează atât nivelul de energie, cât și sistemul imunitar.

De aceea, dacă vrei să eviți răcelile sau să le vindeci rapid, poți folosi un tub de oxigen portabil, eficient pentru a calma căile aeriene, pentru a reduce inflamația și pentru a ajuta corpul să își revină cât mai repede. Poți citi mai multe despre un astfel de produs pe blog-ul Boost Oxygen, unde vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

  1. Consumă condimente cu potențial antiinflamator

Pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de către medic, poți ajuta corpul să elimine răceala din organism adăugând în dieta ta condimente cu proprietăți antiinflamatorii.

Consumă des pe timp de toamnă și iarnă turmeric, ghimbir, scorțișoară, oregano, rozmarin și usturoi. Acestea vor susține sistemul imunitar și vor ajuta enorm în lupta cu virusurile de răceală și gripă. Ele pot fi integrate atât în mâncăruri gătite, cât și suplimentate sub formă de tablete.

  1. Nu subestima importanța somnului

Când simți că începe să te doară capul, ai nasul înfundat și strănuți des, cel mai probabil urmează să dezvolți o răceală. În acel moment, pe lângă trucurile de mai sus, este esențial să acorzi importanță și unui aspect adesea ignorat: somnul.

Când corpul se confruntă cu un virus, sistemul imunitar are nevoie să lucreze la capacitate maximă, iar pentru acest lucru, organismul are nevoie de odihnă. Încearcă să dormi aproximativ 8 sau chiar 9 ore pe noapte, pentru a facilita refacerea rapidă.

Nu în ultimul rând, chiar dacă nu ești răcit, încearcă să respecți ritmul circadian în sezonul rece – chiar dacă încă ai energie seara, fiind încă obișnuit cu programul de vară, încearcă să dormi odată ce afară este întuneric. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi corpul echilibrat și puternic în fața oricărui virus.

>