Breaking news

Cum sa ai grijă de igiena ta intimă

Te confrunți frecvent cu alergii în zona ta intimă și nu știi cum să alegi produsul potrivit pentru igienă adecvat pielii sensibile din această parte a corpului tău? Atunci te afli în locul potrivit pentru că în cele ce urmează este vorba exact despre cum ar trebui să-ți îngrijești corespunzător suprafața vaginului.

Probleme frecvente ale zonei intime

După cum probabil știi deja, o igienă precară sau una prea accentuată poate provoca diverse infecții,  iritații sau mâncărimi, de cele mai multe ori dureroase. Plus mirosul neplăcut al secrețiilor vaginale care sunt și ele un semn de alarmă în cazul în care apar. Una dintre bolile care apar foarte des în rândul nostru este candida femei, cauzele sale fiind multiple. În acest caz, cel mai bine este să mergi la medicul ginecolog pentru a primi un tratament personalizat.

Menstruația lunară vine și ea cu o serie de complicații, începând cu perioada premenstruală când ne confruntăm cu balonare și sâni inflamați, urmată apoi de uneori dureri în zona abdomenului inferior, plus disconfortul pe care îl resimțim în tot acest proces. Ceea ce nu trebuie neglijat este curățarea și spălarea zonei intime mai des, chiar și de cate 3-4 ori de zi dacă avem posibilitatea.

Ce produse să folosim pentru prevenție

Atunci când ne gândim la îngrijirea zonei noastre intime, un lucru esențial de avut în vedere este menținerea echilibrului florei vaginale. De acea, ar trebui să alegem doar tampoane bumbac pentru ciclul menstrual, așa cum sunt cele de la Enroush, recomandate chiar de medicii ginecologi. Așa avem siguranța că nu vom suferi nicio neplăcere ulterior.

O altă implicație este legată chiar de momentul în care ne facem baie. Aici trebuie de asemenea să fim atente ce tip de produse intră în contact direct cu pielea și să ne asigurăm că nu o afectează în mod agresiv. Săpunul obișnuit nu este potrivit, având un PH mult mai ridicat decât este indicat pentru această zonă sensibilă, la fel și gelurile de duș pe care le folosim pentru restul corpului.

Gelul intim de la Enroush are la bază exact echilibrul de care pielea delicată a vaginului nostru are nevoie, fiind în același timp eficient pentru o curățare blândă, dar și hidratant și hrănitor. Este important că acesta nu conține parabeni sau silicon, și nu are parfum chimic. În schimb, conține ingrediente naturale în proporție de 95%, are PH-ul potrivit și îți protejează zona intimă de eventuale bacterii.

Așadar, informează-te și citește cu atenție ingredientele sau materialul produselor pe care le alegi pentru zona ta intimă, înainte de a decide. Nu uita că pentru a te simți bine este nevoie să ai grijă de tine.

>