Breaking news

Cum sa ai grija de camasile tale? 4 sfaturi esentiale pentru barbatii independenti

loading...

Camasile sunt piese vestimentare importante din garderoba unui barbat, iar intretinerea lor poate fi dificila pentru cei care nu sunt obisnuiti cu acest lucru, sau care abia au introdus acest element in stilul lor de zi cu zi. Materialul de camasa este diferit si necesita o ingrijire specifica, pentru a putea fi conservat in mod optim.

In acest articol vei afla cum sa ai grija de camasile tale prin 4 sfaturi pe care trebuie sa le ai in vedere!

 

  • Urmareste instructiunile de pe eticheta

 

Camasile pot fi facute din materiale diferite, care au diverse caracteristici de care trebuie sa tii cont. In functie de acestea, iti poti adapta programul de spalare, uscare, inalbire sau calcare, pentru a contribui pozitiv la ingrijirea optima a camasilor tale. Pentru a evita sa abordezi gresit aceste actiuni, cerceteaza care este semnificatia simbolurilor de pe etichetele hainelor si ce este necesar sa faci pentru a le mentine ca noi.

 

  • Pastreaza-le pe umeras!

 

Este recomandat sa pastrezi camasile asezate pe umeras, pentru a nu le deforma. Dat fiind ca ele au o structura specifica (mai ales cele cu gulerul tare, sau cele care sunt facute dintr-un material mai fin), exista riscul sa se sifoneze si sa isi modifice forma. De aceea, umerasul este cea mai buna solutie de depozitare, pentru a pastra aspectul camasii pentru mult timp. Atentie, insa: dimensiunea umerasului trebuie sa fie conforma cu dimensiunea umerilor camasii – in caz contrar, ea se poate indoi dupa forma umerasului.

 

  • Alege materiale potrivite

 

Materialul este extrem de important pentru durata de viata a unei camasi. Cele de calitate ajuta camasa sa reziste in timp, de aceea este bine sa te documentezi despre acest lucru inainte sa decizi ce camasa sa achizitionezi. Daca nu stii de unde sa pornesti cautarile sau care sunt camasile care ti s-ar potrivi, cerceteaza gama de camasi barbatesti de la Gama.ro, pentru a vedea ce variante iti plac.  

 

  • Calcarea si apretarea camasilor

 

Calcarea si apretarea sunt doua indeletniciri esentiale pentru ingrijirea camasilor pe termen lung. Fierul de calcat actioneaza in mod pozitiv asupra structurii camasii, pastrandu-i forma si cusaturile asezate cum trebuie. Trebuie sa tii cont, insa, de modul in care este bine sa calci o camasa, de secretele prin care poti face acest lucru, asa cum este recomandat. 

Apretarea este, de asemenea, o practica des intrebuintata pentru intretinerea camasilor. Daca ti se pare un efort in plus sa le duci la apretat, te poti documenta despre metodele alternative de apretare, pe care le poti face si acasa. Ambele modalitati de mentinere a camasilor au si un beneficiu in plus: protejeaza materialul impotriva bacteriilor si acarienilor, diminuand efectele alergiilor. 

Așadar, camasa este binevenita in garderoba ta, fiindca este un articol vestimentar care te face sa arati elegant, stilat si sigur pe tine. Ingrijirea camasilor nu este dificila – odata ce o deprinzi, o vei pune in aplicare cu usurinta. Trebuie doar sa te documentezi si sa te informezi cu privire la metodele cele mai bune, iar apoi nu ramane decat sa le transformi in rutina. Ai grija de camasile tale!

Surse foto: pixabay.com, shutterstock.com

loading...