Breaking news

Cum putem alege costumul perfect pentru un bărbat?!

Un veci proverb spune că haina face pe om. Un bărbat care se respectă, are în gerderoba personală cel puțin un costum. Numai că alegerea costumului potrivit poate fi de multe ori o corvoadă pentru bărbați. Specialiștii în vestimentații bărbătești le vin în ajutor cu sfaturi care să le ușureze căutarea costumului perfect care să-i scoată în evidență.

costume barbatiBărbații care vot să facă o impresie bună oriunde merg și țin la reputația lor, își aleg cu mare grijă costumul. Poți avea costumul perfect dacă ții cont de câteva criterii esențiale. Acestea te vor ajuta să ai o apariţie admirabilă de fiecare dată.

În ultimii ani, tendinţele în materie de costume de bărbaţi s-au modificat, însă normele de purtare şi-au păstrat rigurozitatea, iar eleganța pură a rămas şi ea în actualitate.

Orice bărbat atent cu propria imagine, deţine în garderoba personală costume adaptate diverselor ocazii. Costumele business sunt esenţiale unei profesii impunătoare, costumele elegante sunt destinate evenimentelor speciale, iar cel de mire pentru ziua nunții.

Costumul perfect pentru un bărbat nu mai este de mult timp un ideal. Când îţi alegi un costum, fie că îl cumperi din magazin, fie că îl comanzi la croitor, trebuie să ţii cont de câteva lucruri esenţiale, cum ar fi talia, greutatea, înălțimea și culoarea.

Iată câteva sfaturi utile în achiziţionarea celui mai potrivit costum, în funcţie de constituţia fizică a bărbatului.

Bărbații scunzi nu trebuie să își cumpere sacouri lungi, nici cravate şi curele late sau revere largi, pentru că acestea îi vor face să pară şi mai scunzi. Indicat ar fi să arate puţin din manşete pentru a lungi braţele şi să opteze pentru liniile verticale, care să le alungească întreagă înfăţişare.

Bărbații înalți nu trebuie să își cumpere costume supradimensionate, întrucât îi va face să pară şi mai înalţi. Nu trebuie să poarte cravate foarte subţiri întrucât vor evidenţia şi mai mult înălţimea. Preferabile sunt cravate ceva mai late. Sacoul cu doi nasturi este indicat pentru un bărbat înalt.

Bărbatul corpolent – Ca să stea bine costumul pe el, trebuie să nu aleagă unul mult mai mare decât dimensiunea corpului, sperând că astfel pare mai slab. Recomandat este să se apeleze la un mic artificiu de efect. Să optezi pentru un buzunar pătrat la sacou, focalizând astfel atenţia asupra pieptului, şi nu asupra abdomenului. Sacoul trebuie să stea închis atât timp cât nu te aşezi.

Bărbatul atletic  – Ținuta potrivită bărbaţilor atletici ar trebui să fie compusă din sacou în formă de V, cu doi nasturi, guler mic, pantaloni ceva mai strâmţi jos şi costume etichetate ca “slim” sau “atletic”.

Dacă ești pretențios și vrei să fii unic în felul tău, soluția este să mergi la croitor și să îți comanzi un costum pe gustul tău. Un producător costume barbati, cu o experiență de 23 de ani în croitorie, este compania Kulcsar Conf SRL din Cehu Silvaniei, județul Sălaj. Cu patru magazine de desfacere, unul în Baia Mare, două în Zalău și unul în Cehu Silvaniei, compania Kulcsar Conf SRL este lider în nordul țării, în materie de costume bărbătești dar și pentru femei.

Varietatea de stofe și confectii textile din showroomurile româneşti e impresionantă, iar fiecare brand încearcă să aducă sub umbrela sa nume mari de producători de stofă și modele noi de croială.

Diferenţa este dată, în cele din urmă, de măsurători, de croitorii cu care se colaborează, dar și de promptitudinea şi eficienţa serviciului oferit.

Croitorii companiei Kulcsar Conf SRL sunt atenți la detalii și au mare grijă să țină cont de toate doleanțele clienților, atunci când aceștia le trec pragul, pentru ca atunci când costumul este gata și îl îmbracă, să îi vadă mulțumiți.

Cea mai importantă regulă în alegerea dimensiunii costumului de bărbaţi este lăţimea umerilor, care trebuie să se potrivească perfect constituţiei tale. O distanţă mare între gulerul sacoului şi cămaşă poate indică o proastă croiala a acestuia.

Zona umerilor unui sacou este foarte importantă, deci acolo ar trebui să te uiți inițial când veri să cumperi un costum.

Talia, dacă este prea strâmt ar trebui să aibă rezerva astfel încât să îi dai drumul. Dacă e strâmt în talie simţi, plus că materialul îţi arată asta, face cute.

Mânecile sacoului trebuie să permită manşetei cămăşii să iasă din sacou 1-2 cm şi ar trebui să fie până la nodul de la degetul mare al mâinii. Dacă sacoul este prea cambrat iar mânecile sunt bufante, iar nu arată bine. Şi invers.

Pentru evenimentele formale şi pentru întâlnirile de afaceri. Pentru timp liber şi întâlniri mai puţin formale, culorile îiţi pot exprima personalitatea. Bleumarin cu negru, cognac cu negru, bleumarin cu cognac, bleumarin cu grena şi lista poate continua. În cazul în care accesoriile sunt foarte puternice, recomand culori mai temperate pentru pantaloni şi sacou şi invers.

Cu nonculori, negru şi alb nu poţi da greş. Costumul negru, gri şi bleumarin sunt atemporale. Totuşi, dacă ai părul grizonant, doar anumite nuanţe de gri te avantajează. Un costum negru, bleumarin şi gri nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat. Asortează culorile cu nuanţa pielii tale. Asortează apoi culorile cu costumele pe care le ai în garderobă. Asta pentru că un costum ocupă o suprafaţă foarte mare din punct de vedere vizual.

>