Breaking news

Cum prevenim afectiunile cailor respiratorii inferioare la copii?

In peste 90% dintre cazuri, afectiunile respiratorii pe care le regasim la copii au o cauza virala, restul de 10% fiind de natura bacteriana. Afectiunile cailor respiratorii inferioare sunt cele mai complicate in cazul copiilor, iar printre acestea se numara bronsiolita.

Ce este bronsiolita?

Bronsiolita reprezinta o infectie a plamanilor la copii si bebelusi. Ea consta in inflamatia cailor respiratorii mici din plamani, care se mai numesc bronsiole. Acestea sunt cele mai mici cai respiratorii care aduc aerul in plamani si astfel sunt primul loc in care apare o infectie daca aceasta s-a raspandit din plamani.

Care sunt simptomele bronsiolitei?

In primele zile ale instalarii bronsiolitei, simptomele si semnele pot fi confundate cu cele ale unei raceli:

  • secretii nazale;
  • nas infundat;
  • tuse;
  • febra usoara.

Dupa ce trece aceasta perioada pot aparea alte simptome, precum dificultatea in respiratie sau o respiratie suieratoare. Multi copii au, de asemenea, si o infectie a urechii, care mai este numita si otita medie acuta.

Cum prevenim afectiunile cailor respiratorii inferioare la copii?

Din pacate, nu putem preveni mereu afectiunile cailor respiratorii inferioare, mai ales cand vremea s-a racit, dar anumite masuri pot reduce riscul de le dezvolta:

  • igiena riguroasa a mainilor​;
  • evitarea variatiilor bruste de temperatura sau presiune​;
  • evitarea, pe cat posibil, a spatiilor inchise, aglomerate​;
  • evitarea substantelor iritante​;
  • evitarea fumului de tigara​;
  • cura de aerosoli marini in casa cu Tonimer lab Aerosol Monodoze, 100% apa de mare, solutie hipertonica sterila, care decongestioneaza si fluidifica mucusul in afectiuni ale tractului respirator inferior.​

Terapia cu apa de mare in aerosoli este o modalitate de administrare, in care particulele ajung exact unde este nevoie, adica in caile respiratorii. Cu ajutorul aparatelor de aerosoli, apa de mare este transformata in particule, care pot fi inhalate, iar mucusul din caile respiratorii, din trahee, din bronsii si bronsiole este eliminat mai usor. Terapia cu apa de mare Tonimer lab se poate administra din prima zi de viata, conform recomandarii medicului.

Tonimer Aerosol Monodoze, 100% apa de mare, solutie hipertonica sterila, este indicat in afectiunile acute si cronice ale tractului respirator inferior, insotite de secretii nazale dense, vascoase, printre care si bronsiolita la copii.​ Este un produs fara conservanti, cu salinitate 3%, pentru nou-nascuti, copii si adulti.

Ai grija de sanatatea tractului respirator cu Tonimer lab!

>