Breaking news

Cum pozitionam aparatul de aer conditionat

Alegerea unui aparat de aer conditionat nu este niciodata o treaba usoara, insa montajul acestuia poate crea probleme si mai grave, dar care pot fi rezolvate de o echipa de profesionisti in acest domeniu. Apare insa o piedica destul de importanta: unde alegem sa montam aparatul de aer conditionat?

aparate aer conditionatIata care sunt, pe scurt, factorii de care trebuie sa tineti cont cand alegeti pozitionarea aerului conditionat, astfel incat sa nu cauzeze probleme de sanatate pentru membri familiei, dar sa va asigurati in acelasi timp si de o functionare cat mai indelungata a dispozitivului.

Primul pas: modelul de aer conditionat potrivit

Incepem cu unul dintre cei mai importanti factori cand vine vorba de pozitionarea aparatului de aer conditionat: tipul de dispozitiv pe care alegem sa il instalam. Alegerea unei dimensiuni potrivite pentru aparatul tau de aer conditionat, precum si tipul de tehnologie pe care o alegem sunt vitale pentru a intelege unde ar trebui instalat in interiorul casei tale. Pentru a te asigura de dimensiunile corecte ale dispozitivului de racire raportate la marimea caminului tau, tot ce trebuie sa faci este sa consulti indicatiile din Fisa Consumatorului. Ce risti daca aparatul tau nu are dimensiunile corecte comparativ cu locuinta ta? Cel mai frecvent, oamenii prefera sa achizitioneze un aparat de aer conditionat supradimensionat pentru ca acesta ofera impresia unei raciri mai rapide a locuintei. In fapt, insa, acest tip de aparat va genera temperaturi neuniforme si va creste nivelul de umiditate al casei tale, insa nu trebuie sa uitam nici de costurile semnificativ mai mari ale facturii de energie electrica. In caz contrar, daca vei alege un aparat de aer conditionat prea mic pentru caminul tau, acesta va fi suprasolicitat si se va deteriora rapid.

Trebuie sa tinem cont si de unitatea externa a aparatului de aer conditionat si de felul in care poate fi aceasta pozitionata. Proximitatea fata de aparatul interior este necesara, dar si pozitionarea furtunului de evacuare astfel incat apa scursa sa nu deranjeze vecinii in cazul in care locuiti intr-un apartament.

Pasul doi: ce incapere este cea mai potrivita?

Intre cele mai populare alegeri pentru montarea aerului conditionat se numara baia si bucataria, insa acestea nu sunt cele mai indicate incaperi pentru montaj. Aceste incaperi sunt caracterizate adesea de schimbari extreme de temperatura, in special caldura excesiva, dar si de prezenta fumului si a aburului care deterioreaza rapid filtrele aerului conditionat. Conditiile sunt nepotrivite pentru cele mai multe dispozitive electrocasnice, dar in special pentru cele de climatizare, intrucat schimbarile bruste de temperatura si aburul vor deteriora rapid multe componente, scurtand durata de viata a aparatului.

Acum ca am eliminat cele mai nepotrivite camere, iata ce mai trebuie sa stiti: in primul rand, trebuie sa evitati instalarea unui astfel de dispozitiv in camerele copiilor pentru a-i porteja de efectele negative. Aveti grija la structura pereteui pe care doriti sa montati dispozitivul, dar mai ales la unghiul spre care va sufla aerul rece. Acest ultim detaliu este cu siguranta cel mai important cat priveste alegerea locului aerului conditionat, intrucat suflul rece indreptat direct spre persoanele din locuinta poate provoca afectiuni destul de grave atat pentru tractul respirator, cat si pentru sistemul muscular.

De retinut!

Atunci cand vine vorba de pozitionarea aparatului de aer conditionat din locuinta, sunt cateva reguli de care trebuie sa tineti cont pentru a va bucura de confortul fara griji al caminului vostru. In primul rand, aveti mare grija la modelul aparatului pe care il alegeti, cat priveste marimea si tehnologia. Sunt cateva incaperi ce trebuiesc evitate: baia, bucataria. Aburul si temepraturile foarte mari din aceste camere reprezinta probleme serioase pentru un aparat de aer conditionat. Acesta se va defecta mult mai rapid si va incarca semnificativ factura de energie electrica. Nu uitam si de evitarea camerelor copiilor pentru a-i proteja pe cei mici de pericolele ce se ascund in aceste dispozitive. Verificati structura peretilor inainte de a monta aparatul de aer conditionat, avand grija si la unitatea externa. Si, nu in ultimul rand, evitati sa amplasati un dispozitiv de climatizare cu suflul indreptat in mod direct spre persoanele din locuinta pentru a evita diferite afectiuni ce pot periclita sanatatea. Puteti astfel sa va bucurati de vara fara griji in propriul camin!