Breaking news

Cum poți scăpa eficient de șobolanii și șoarecii din preajma locuinței?

Dacă locuiești la casă ori la parterul unui bloc și ai o mică grădină, atunci probabil te-ai confruntat măcar o dată cu vizita inoportună a unui șoarece sau șobolan. Acești rozători sunt foarte periculoși, deoarece pot transmite numeroase boli grave, dar pot provoca și pagube.

Nu puțini sunt oamenii care spun că le-a fost roasă până și mobila spre exemplu. În casă este mai ușor să prinzi un rozător, deoarece poți amplasa capcanele în diverse locuri. În schimb, în afara casei, trebuie să ai mare grijă în alegerea capcanei, pentru a nu răni alte animăluțe și pentru a nu prezenta un pericol pentru familia ta sau pentru vizitatori. 

Pentru curte, indiferent dacă ai o curte la parterul blocului sau dacă locuiești la casă, este indicat să alegi statii de intoxicare pentru rozătoare. Nu te lăsa păcălit de denumire, deoarece îți vom explica în continuare ce sunt de fapt acestea. 

Stațiile de intoxicare sunt niște cutii realizate din materiale rezistente la intemperii, care se închid cu o cheie și care pot fi fixate în curte oriunde dorești. Acestea sunt obligatorii când se folosesc produse raticide, pentru a proteja celelalte viețuitoare și de asemenea copiii și persoanele în vârstă. Stațiile pot fi realizate din plastic sau metal (pentru exterior), iar dacă se amplasează înauntru (spre exemplu la subsol) pot fi realizate și din carton. 

Rolul stațiilor este de a menține substanța raticidă în condiții cât mai bune și de a nu permite împrăștierea acesteia în sol. De asemenea, având în vedere construcția acesteia, este foarte sigură, mai ales dacă se închide cu o cheie și nu vei avea emoții în legătură cu raticidul. Stațiile pot menține orice fel de raticid, indiferent de varianta acestuia: parafină, peleți sau grausor. De menționat că se pot reutiliza. 

Avantajele stațiilor de intoxicare pentru rozătoare 

Această metodă de deratizare este foarte eficientă și prezintă numeroase avantaje: 

  • protejează momeala raticidă în orice fel de condiții 
  • nu permite momelii să se împrăștie în mediul înconjurător 
  • rozătoarele vor fi atrase mai ușor datorită spațiului acoperit 
  • sunt foarte rezistente în timp, astfel că le vei putea folosi pe termen îndelungat 
  • oferă posibilitatea folosirii raticidului fără teamă că alte specii non-vizate îl pot consuma
  • sunt ideale pentru folosirea în zone în care sunt copii și bătrâni
  • dacă alegi stații de intoxicare total sau parțial transparente, poți vedea dacă raticidul a fost consumat fără a mai deschide cutia. 

Acestea au fost doar câteva dintre avantajele unor astfel de stații de intoxicare. De menționat faptul că atât raticidele, dar și aceste stații sunt metode rapide de a scăpa de rozătoarele nedorite și putem spune că sunt și metode care nu provoacă un disconfort uriaș acestor animale. Deși sunt destul de periculoase, nu înseamnă că trebuie să le provocăm suferință, așa că întotdeauna te sfătuim să alegi soluții eficiente, care acționează într-un timp foarte scurt. 

Dacă dorești să vezi mai multe produse utilizate împotriva rozătoarelor, intră pe site-ul Fitomag.ro și alege ceea ce se potrivește cel mai bine spațiului pe care îl deții.