Breaking news

Cum poți să îți faci copilul fericit? Idei de cadouri și activități pe placul celui mic

Când ai un copil, viața ta se schimbă radical, parcă nimic nu mai există și nu mai contează din viața de înainte de apariția celui mai nou membru al familiei. Din acel moment, tot ce îți dorești e să îți vezi pruncul sănătos și fericit, să îl privești cum crește sub ochii tăi, cum se bucură de ceea ce îi oferi sau cum se joacă alături de tine. 

În copilărie, jocul este una dintre cele mai importante activități, copilul dezvoltându-se motric și intelectual în timp ce se joacă. Iar dacă părintele vine cu un plus și îi oferă celui mic jocuri și jucării educative, copilul va avea o dezvoltare deosebită. 

Din materialul următor vei afla cum poți să îți faci copilul fericit, prin ce jocuri și activități îi poți dezvolta motricitatea fină și intelectului, dar și ce jucării i-ai putea oferi în funcție de vârstă.

Iată câteva idei de activități și de daruri care îl pot face pe cel mic foarte fericit

Copilul este centrul Universului fiecărui părinte. Orice părinte va face tot ce este posibil pentru ca cel mic să crească sănătos, frumos, să aibă o copilărie fericită și plină de amintiri frumoase, care îl vor ajuta să devină, mai târziu, un adult echilibrat și plin de viață.

În copilărie, jucăriile și jocurile sunt tot ceea știe cel mic, iar dacă părintele îl va îndruma și ăi va fi alături mereu, cu ajutorul acestora, copilul se va dezvolta atât intelectual, cât și din punctul de vedere al motricității. 

Câteva activități de care cel mic se va bucura și va avea învățat: 

 • Realizarea de puzzle-uri. Ajută-l pe cel mic să ducă la final un puzzle adecvat vârstei sale și bucuria de a vedea întreg acel desen va fi enormă! 
 • Citește-i povești! Chiar dacă cel mic încă nu știe să citească, dacă îi vei cumpăra cărți cu imagini colorate și interante și te vei așeza lângă el atunci când îi vei citi, îi vei capta întreaga ta atenție!
 • Mici excursii în aer liber, potrivite pentru vârsta copilului! Dacă cel mic are doar câtiva ani, o jumătate de oră de zburdat în cea mai apropiată pădure sau într-un parc mai mare, va fi mai mult decât suficient pentr a-l face fericit! Iar dacă este mai mare, o zi la munte sau la mare va veni ca o gură de aer proaspăt pentru copilul tău! 

Dacă activitățile alături de tine îl fac mereu fericit, nu uita de cadourile pe care i le poți cumpăra (chiar și fără un motiv anume) pentru ca cel mic să zâmbească instantaneu! 

Iată câteva idei de cadouri care îți vor face copilul fericit: 

  • O bicicletă! (sau o tricicletă, depinde de vârsta copilului). Nu există copil care să nu iubească să se plimbe pe biciletă! 
  • Nu poți uita de jucăriile de pluș de la Hippoland. Indiferent de vârstă, copilul tău va adora un pluș moale și pufos! 
  • O carte pe care și-o dorește! Dacă copilul adoră să citească (sau să îi citești tu), o carte pe care și-o dorește va fi cadoul care îl va face foarte fericit! 
 • Un lego! Jocurile de lego se numără printre preferatele copiilor de toate vârstele!
 • Bilete la un concert sau la un parc de aventuri! Dacă ai un copil mai mare, bilete la un concert susținut de artistul preferat va fi cel mai frumos cadou pe care i-l vei putea dărui! 

Orice cadou ai alege pentru copilul tău sau orice activitate ai realiza alături de el, este extrem de important să o faci cu tot sufletul, să fii prezent pentru cel mic, să nu te lași distrat de telefon sau sarcini de la job, iar copilul tău se va bucura din plin de timpul petrecut împreună!.

Sursa foto: Pexels.com

>