Breaking news

Cum poti prepara cele mai bune retete cu pui la cuptor?

loading...

Pentru a prepara cel mai bun pui la cuptor este foarte important sa se tina cont de retete si de modul de asezonare a puiului cu alte condimente sau cu legume. Puiul de casa la cuptor este foarte aromat si gustos daca este preparat corect.

Pui la cuptor – sfaturi si recomandari

Pieptul de pui la cuptor se prepara foarte usor si rapid. Retelele sunt simple, iar rezultatele sunt savuroase. Introducerea pieptului de pui dezosat, fara piele, in cuptor poate determina uscarea puiului. Cu aceasta reteta de piept de pui la cuptor, carnea nu se va usca si va fi plina de aroma tot timpul.

Aceasta este o reteta rapida si usoara, pe care orice persoana o poate face atunci cand nu vrea sa piarda foarte mult timp gatind. Exista cativa pasi simpli de urmat pentru ca pieptul sa fie fraged si bun.

Puiul trebuie sa fie taiat la o dimensiune aproape egala

Odata taiat puiul, se va pune intr-o punga cu fermoar sau intre doua foi de hartie de copt. Se foloseste un ciocan de carne pentru a bate puiul la o grosime uniforma. Ulterior, puiul poate fi pus in tava.

Utilizarea uleiului de masline

Inainte de a asezona puiul, acesta trebuie sa fie uns cu ulei de masline. Uleiul de masline adauga umiditate si ajuta condimentele sa se lipeasca de pui.

 

Condimentarea pieptului de pui

Condimentul utilizat pentru puiul la cuptor adauga foarte multa aroma. Amestecul pentru condimentare este un amestec simplu de condimente: oregano uscat, ardei gras, praf de usturoi, sare si piper. Se poate adauga putin zahar brun pentru o crusta extra-caramelizata sau putin chili, pentru o nota mai picanta.

Puiul se gateste la o temperatura ridicata

O temperatura mai ridicata, fie de 200 de grade, fie de 220 de grade, este cea mai buna pentru a face un pui suculent la cuptor. Temperatura mai ridicata ajuta la fierberea sosurilor si gateste mai rapid puiul, deci acesta are mai putin timp sa se usuce.

Atentie la timpul de preparare

Daca puiul sta mult in cuptor se va usca. Puiul se face atunci cand atinge o temperatura interna de 75 grade. Folosirea unui termometru instant este cel mai precis mod de a verifica daca puiul este gatit.

Cand puiul este aproape gata trebuie atentie. Odata ce inregistreaza 70 de grade, probabil ca mai trebuie sa stea doar un minut in cuptor. Este important sa fie urmarit indeaproape, pentru ca acum puiul are tot potentialul de a se usca sau chiar arde.

Acoperirea puiului facut

Daca puiul este feliat imediat ce este scos din cuptor, toate sosurile se vor usca si rezultatul va fi un pui uscat. Se recomanda ca puiul sa fie acoperit cu o bucata de folie din aluminiu si sa fie lasat asa timp de 5 pana la 10 minute inainte de taiere.

Tinand cont de toate aceste recomandari, oricine poate gati intr-un mod foarte simplu si rapid cel mai bun pui la cuptor. Trebuie totusi retinut faptul ca sunt foarte importante condimentele alese.

loading...

Cmentariile sunt închise