Breaking news

Cum poți găsi pantofii potriviți: sfaturile și recomandările medicilor

Modul în care ne alegem încălțămintea este foarte important. O pereche de pantofi care ni se potrivește și în care ne simțim bine indiferent de situație, poate îmbunătăți calitatea vieții și confortul de zi cu zi. În același timp, dacă alegem o pereche nepotrivită de încălțăminte, aceasta poate cauza sau accentua unele probleme de sănătate – de la dureri de picioare și articulații, până la afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Iată câteva sfaturi din partea specialiștilor care te pot ajuta să îți alegi pantofii potriviți, în funcție de nevoile tale:

  • Probează pantofii în magazin

Aproape toate brandurile de încălțăminte dispun, pe lângă magazinele fizice, de un magazin virtual în care poți achiziționa produsele cu un simplu click. Chiar dacă shoppingul online prezintă o gamă largă de beneficii, acesta are și marele dezavantaj de a nu-ți oferi posibilitatea să probezi articolele înainte de a le achiziționa. În cel mai bun caz, ai la dispoziție măsurătorile pantofilor și politica de retur a magazinului, după achiziționarea produselor. Cu toate acestea, tipul calapodului și modul în care se potrivește pantoful nu pot fi experimentate în mediul online. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să mergi în magazin și să probezi pantofii care îți plac

  • Acordă atenție măsurătorilor tălpii

În general, dacă îți măsori cu atenție lungimea tălpilor piciorului, poți observa cum una dintre ele este de obicei puțin mai mare decât cealaltă. De aceea, este recomandat să probezi mai întâi un număr mai mare, în care te simți confortabil cu ambele picioare. Branțurile sau pernițele din burete pot umple spațiu suplimentar într-un pantof care este prea mare. Asigură-te că probezi pantofii de femei de la Adona.ro atunci când stai în picioare, fiindcă astfel talpa se va așeza altfel și este posibil să mai câștigi câțiva milimetri în plus. Totodată, este recomandat să probezi pantofii spre finalul zilei, atunci când piciorul este mai umflat, pentru a te asigura de suficient spațiu la interior. 

  • Poartă șosete atunci când probezi

Este o idee bună să porți șosete în momentul în care probezi încălțămintea, întrucât acestea simulează cel mai bine senzația pe care o vei avea atunci când vei merge. Dacă nu porți șosete la momentul vizitei în magazin, le poți cere vânzătorilor o pereche de șosete de probă, de unică folosință, din nailon. Grosimea șosetei va avea un impact mare în ceea ce privește potrivirea pantofului; așa că este o idee bună să porți șosete din bumbac, mai groase, în cazul pantofilor sport și unele mai subțiri în cazul pantofilor casual sau pantofilor cu toc. 

  • Lasă suficient spațiu în interiorul pantofului

Pentru a evita bătăturile și senzația de „pantof fix” ar trebui să existe 1.30 cm între capătul celui mai lung deget de la picior și partea din față a pantofului. În general, această distanță poate fi similară cu dimensiunea vârfului degetului arătător, însă în cazul altor persoane este cam de mărimea vârfului degetului mic. Totodată, asigură-te că măsori în funcție de cel mai lung deget de la picior – degetul mare de la picior de regulă, dar există și situații în care cel de-al doilea deget este cel mai lung. În mod similar, spațiul dintre călcâi și spatele pantofului ar trebui să fie suficient cât să poți introduce cu ușurință degetul arătător (1 cm).

Așadar, înainte să achiziționezi o pereche nouă de încălțăminte, aplică aceste sfaturi despre cum să alegi pantofii potriviți, pentru a te asigura că purtarea lor de zi cu zi va fi una optimă și confortabilă. 

Sursă foto: freepik.com

>