Breaking news

Cum poți face economii când lucrezi de acasă?

După cum a fost dovedit în ultima perioadă, munca de acasă oferă extrem de multe avantaje, iar cel mai important este, cu siguranță, economisirea banilor. Iată câteva metode prin care poți scădea cheltuielile zilnice pe care le-ai fi avut cu munca la birou.

Avantajele muncii de acasă

Pentru majoritatea angajaților care lucreaza de acasă, acesta a devenit un stil de lucru foarte apreciat datorită tuturor beneficiilor oferite.

  • Crearea propriului birou, cu scaun confortabil și articolele de papetărie preferate și necesare este realizabilă cu un buget minim alocat. Astfel, fără să cheltuiești o avere îți poți realiza acasă colțul de lucru cu ajutorul căruia productivitatea ta va avea numai de câștigat.
  • Faptul că nu mai trebuie să te deplasezi la birou este un aspect ce îți salvează atât timp cât și bani. Indiferent că este vorba de banii pe combustibil, pe parcare sau pe bilete pentru mijloacele de transport în comun, aceștia sunt bani pe care, dacă i-ai pune deoparte, la finalul lunii s-ar strânge o sumă considerabilă.
  • Mâncarea este un alt aspect în cazul căruia se fac economii când e vorba de lucrul de acasă. În cazul deplasării la birou cheltuiai zilnic bani pe mâncare, pe când acasă poți să apelezi la mâncarea gătită mai multe zile.

Pe lângă aceste trei aspecte importante, mai poți economisi o sumă importantă și dacă renunți să mai investești în hainele pentru birou. De acasă se poate lucra la fel de bine și de productiv și în haine lejere ce nu costă jumătate de salariu.

Angajatorul – avantajat de munca la distanță

Lucrul de acasă este văzut ca un avantaj principal pentru angajat, însă și firma angajatoare are o mulțime de avantaje ca urmare a acestui stil de muncă.

  • Se reduc o mulțime de cheltuieli legate de consumabile, precum cafeaua oferită angajaților, apa sau articolele de birou.
  • O altă cheltuială masivă salvată de munca de acasă o reprezinta chiria spațiilor de lucru. Aceasta poate fi pusă în așteptare până când angajații vor reveni la munca de birou.
  • Odată cu mutarea angajaților acasă, o firmă economisește bani și în ceea ce se numește întreținerea lunară a spațiului de lucru. Cheltuielile privind contractarea altor firme specializate, precum curățenie sau pază pot fi adăugate la economii.
  • Utilitățile lunare, precum curentul, internetul si apa reprezintă pentru o firmă o altă sumă importantă ce este economisită odată cu mutarea muncii acasă.
  • Decontarea transportului către muncă, este un alt aspect care, daca se practica, este tăiat de pe lista cheltuielilor lunare.

Munca de acasă a fost dovedită ca fiind mult mai relaxantă și satisfăcătoare pentru angajați. De aceea, datorită stabilității angajaților în joburile respective, firmele vor economisi bani pe care altfel i-ar fi alocat pentru recrutări și training.

Să lucrezi de acasă este, după cum observi, una dintre cele mai eficiente metode de a economisi bani atât din perspectiva angajatului, cât și din cea a angajatorului. Separat de aspectul financiar, toate celalalte avantaje legate de productivitate, angajați mai puțin stresați sau impactul positiv asupra mediului cu siguranță vor face din munca de acasă să fie normalitatea la nivel global.