Cum poți determina rentabilitatea unui împrumut?

Cheerful businessmen using laptop at the meeting in cafe

Împrumuturile bancare şi cele oferite de instituțiile financiare nebancare ce activează pe piața din România au devenit unelte indispensabile pentru dezvoltare, investiții sau chiar soluții convenabile pentru a face faţă situaţiilor neprevăzute.

Cum te poate ajuta un împrumut?

Împrumutul poate fi ajutorul de care ai nevoie pentru a face o investiţie majoră, pentru o achiziţie, pentru dezvoltarea afacerii sau educație și dezvoltare personală. De asemenea poate fi unealta pe care te poţi baza în cazul unor situaţii neprevăzute. Poţi lua un credit pentru achiziţionarea unei locuinţe sau a unui teren, pentru construcţia acesteia, pentru studii și efectuarea de cursuri de perfecționare, pentru a cumpăra o maşină sau pentru a lua bunuri necesare menite să îmbunătăţească confortul sau destinate optimizării costurilor. Sunt multe situaţii când creditele pot fi cele mai convenabile şi confortabile soluţii financiare.

Cum afli ce tip de împrumut ţi se potriveşte?

Dacă ai decis să iei un credit este important să ştii că există numeroase tipuri de credite destinate pentru uz personal, achiziţii sau dezvoltare. Este important să discuți cu consultantul de credite pentru a afla care este cea mai potrivită variantă pentru tine, care este perioada de rambursare, ce dobandă se plăteşte pentru împrumutul solicitat, ce modificări pot apărea ulterior odată cu schimbarea valorilor indicilor IRCC sau ROBOR, dar şi care sunt costurile totale ale unui împrumut.

Cum calculezi rentabilitatea unui împrumut?

Contractarea unui împrumut este o decizie importantă ce trebuie tratată cu maximum de responsabilitate. Este bine să te documentezi cât mai mult pentru a avea certitudinea că împrumutul pe care îl vei lua te va ajuta şi, în timp, nu va deveni o povară. Pe lângă informaţiile furnizate de consultantul de credite este indicat să analizezi datele furnizate de un calculator credit. Rezultatele obţinute pot fi cu adevărat utile. Un astfel de instrument îţi poate oferi informații importante cu privire la eșalonarea plăților, costul dobânzii. Astfel de unelte sunt uşor de utilizat şi vin cu rezultate personalizate în funcţie de datele solicitate. Poţi afla care este valoarea ratei lunare şi costul dobânzii unui credit introducând detalii precum suma împrumutată şi perioada de derulare a împrumutului. De menţionat este faptul ca aceste calcule nu au valoare contractuala iar oferta reală poate fi mai atractivă sau mai puţin atractivă decat cea expusă in calculatorul de credit.

Specialiştii în educaţie financiare susţin creditarea responsabilă şi încurajează analiza tuturor datelor dinainte de contractarea unui împrumut. Aceştia sunt de părere că împrumutul, indiferent de tipul şi sursa acestuia trebuie să te ajute, nu să te îngreuneze.

>