Breaking news

Cum poți combate teama de dentist?

Marea majoritate a oamenilor evită vizitele la medicul stomatolog din cauza fricii. Din păcate, lipsa igienizarilor preventive și a controalelor de rutină duce în timp la apariția durerii și la pierderea dinților. În ultimii ani s-a produs o conștientizare a acestui fenomen, astfel încât astăzi există numeroase modalități de a scăpa de teama de stomatolog.

De unde provine teama de stomatolog?

Motivele care stau la baza acestei frici sunt variante, însă există trei cauze care se regăsesc cel mai des:

Experiențele pe care le-ai trăit în trecut – majoritatea oamenilor dezvoltă teama de dentist în urma unor experiențe neplăcute sau dureroase. Astfel, în prezent le este foarte greu să ia o decizie de a continua tratamentele stomatologice.

Durerea – frica de durere fizică o avem cu toții. Chiar și posibilitatea de a simți durere îi împiedică pe mulți oameni să calce pragul unui cabinet.

Rușinea – mulți pacienți se simt rușinați de felul în care arată dantura lor. Din păcate, amânarea sau evitarea vizitei la o clinică stomatologica din Dorobanți nu face altceva decât să înrăutățească starea actuală de danturii.

Cum scapi de teama de dentist?

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a scăpa de orice teamă este recunoașterea acesteia. Discută cu medicul stomatolog pentru că acesta va înțelege că frica ta este reală și va face tot posibilul ca tu să te simți relaxat pe toată durata desfășurării tratamentului.

Pentru a te asigura că nu vei simți nicio durere, există și alte variante la care poți apela:

Anestezia prin sedare

Una dintre cele mai simple metode de a scăpa de frica de dentist este anestezia prin sedare. Pe lângă anestezia dentară locală care se administrează pentru orice tratament, există și inhalosedarea. Aceasta reprezintă o metodă eficientă de relaxare a pacienților care suferă de frica de dentist.

De asemenea, pentru cazurile mai grave e important să știi că există și anestezia generală.

Menține-ți mintea ocupată

Pentru a diminua teama de dentist ocupă-ți mintea cu activități care îți distrag atenția de la tratament, chiar și de la un tratament mai complicat precum este cel de implant dentar București. În clinicile de renume există în fiecare cabinet un televizor care are rolul de a ajuta pacienții să fie relaxați și să uite de faptul că sunt la dentist. În cazul în care medicul nu are un televizor, poți apela la o pereche de căști în care să asculți muzica ta preferată.

Frica de dentist nu trebuie sa te impiedice sa ai o sanatate orala optimă. Încearcă cu încredere una dintre metodele prezentate mai sus și programează-te pentru un consult la medicul stomatolog.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/dinte-stomatologie-e-amuzant-2874551/

>