Breaking news

Cum poti alege anvelope 185 65 R15 online de calitate in fiecare sezon?

Schimbarea anotimpurilor înseamnă pentru șoferi și înlocuirea pneurilor de iarnă cu cele de vară. De cele mai multe ori sunt preferate două seturi de anvelope, pentru sezonul cald și respectiv rece. Există și șoferi care preferă anvelope all-season, pentru deplasări mai rare, preponderant în mediul citadin.

Schimbarea anotimpurilor înseamnă pentru șoferi și înlocuirea pneurilor de iarnă cu cele de vară. De cele mai multe ori sunt preferate două seturi de anvelope, pentru sezonul cald și respectiv rece. Există și șoferi care preferă anvelope all-season, pentru deplasări mai rare, preponderant în mediul citadin.

Poți alege un set complet de anvelope pentru autoturismul tău direct din magazinele online. Aici ai posibilitatea să alegi cauciucuri de diferite dimensiuni și modele, fabricate de cei mai cunoscuți producători: Pirelli, anvelope Continental, Nokian, Dunlop, etc.

Printre cele mai cerute dimensiuni se numără anvelope 185 65 r15. Producătorii au lansat diferite modele de vară sau iarnă. Se pot comanda online, dacă cunoști exact dimensiunile acestor anvelope, în funcție de preferințe și buget.

Aceste modele de cauciucuri 185 65 r15 sunt fabricate special pentru automobile moderne, de dimensiuni medii. Printre calitățile acestor cauciucuri se pot menționa o bună rezistență la rulare, aderență bună pe carosabil umed sau uscat și un nivel redus de zgomot exterior, care oferă un confort la drum lung.

Dimensiunile anvelopelor 185 65 r15

Când comanzi online anvelope de vară sau de iarnă, e necesar să cunoști dimensiunile exacte ale acestora.Pentru cauciucurile noi, te poți orienta în funcție de inscripția de pe flancul vechii anvelope, sau le poți afla simplu din cartea tehnică a mașinii.

Cel mai important parametrul al  anvelopei este diametrul radial:  R. În cazul acestor cauciucuri, diametrul radial este de 15 inch. Următoarea trecută pe flancul anvelopei este lățimea flancului anvelopei : 185 mm. O altă dimensiune de care trebuie să ții cont este  înălțimea, în acest caz este 65, mai exact raportul între înălțimea flancului și lățimea anvelopei.

Anvelopele sunt clasificate în funcție de indicele de viteză. Acest indice apare subforma unui litere ( de la T la Y) și reprezintă viteza maximă admisă, acceptată pentrucauciucurile care susțin autovehiculul încărcat cu sarcina maximă. Indicele de sarcină exprimă această greutate maximă admisă pentru setul de 4 anvelope montat pe autoturism.

Cu cât autovehiculul este mai puternic și are un indice de sarcină mai mare și indicele de viteză va fi unul superior în funcție de performanțele mașinii. Alegerea anvelopelor conform dimensiunilor potrivite va oferi autovehiculului o rulare excelentă, indiferent de sezon, dacă pneurile sunt alese în mod corespunzător.

Pentru dimensiunea 185 65 r15 se pot achiziționa anvelope de vară, de iarnă, sau all season.

Anvelope de vară 185 65 r15

Pneurile pentru anotimpul cald sunt fabricate din cauciuc mai dur, care se comportă bine la temperaturi mari. Vara este un anotimp în care schimbările bruște de temperatură și umiditate pot pune la încercare performanțele anvelopelor. Cauciucurile fabricate pentru vară sunt capabile să ruleze excelent pe carosabil umed și alunecos dar și pe carosabil uscat în vreme de secetă.

Există diferite modele de anvelope 185 65 r15, special proiectate pentru anotimpul călduros. În general, acestea sunt recomandate pentru automobile de dimensiuni medii, iar numeroși fabricanți de anvelope le-au inclus în ofertele lor. Realizate din cauciuc de calitate, îmbunătățit cu compuși care sporesc aderența și performanțele, aceste anvelope elimină ușor apa și noroiul datorită benzii de rulare prevăzute cu caneluri adânci.

Dacă vrei să achiziționezi un set de cauciucuri de vară cu dimensiunea 185 65 r15, poți alege de la diferiți producători cum sunt  Viking, Barum, Nokian, Pirelli, Continental, cauciucuri de vară, cu o calitate excelentă și un  preț competitiv.

Anvelope de iarnă 185 65 r15

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a rula bineîn perioada iernii, pe carosabil acoperit cu gheață sau zăpadă, pe vreme cu temperaturi scăzute. Dintre cele mai cunoscute și căutate anvelope 185 65 r15 pentru iarnă se numără Pirelli Winter,, Viking Wintech, Armstrong, Dunlop Winter, Continental.

Cauciucurile de iarnă au calități specifice cum sunt aderența sporită pe gheață sau zăpadă, distanța redusă de frânare, manevrabilitate în condiții de carosabil umed și alunecos. Mai flexibile și mai ușoare ca pneurile de vară, anvelopele de iarnă au o structură specifică, destinată călătoriilor pe trasee cu carosabil acoperit de strat de zăpadă sau gheață.

Anvelope all-season 185 65 r15

Anvelopele all season sunt destinate tuturor anotimpurilor și mulți șoferi le preferă atât în anotimpul cald cât și iarna. Dacă condițiile meteo nu sunt extreme, iar autovehiculul se deplasează pe distanțe scurte, în general în mediul urban, se pot alege anvelope all-season 185 65 r15. Doritorii de anvelope all season pot comanda inclusiv online un set de anvelope Dunlop, Baum Polaris, Continental, MomoFourseason, Viking FourTech.

>