Breaking news

Cum pot să își crească veniturile companiile și freelancerii care construiesc, închiriază sau întrețin magazine online?

Companiile care se ocupă de construirea magazinelor online, întreținerea lor sau dezvoltarea de soluții personalizate pot adăuga surse suplimentare de venit. În același timp, pot să-și ajute clienții prin integrarea serviciilor de care afacerile vor avea nevoie pe parcursul activității lor.

Fiecare magazin online are nevoie de o gamă de servicii odată ce începe activitatea de comerț. Printre ele se numără  softurile folosite la facturare, la evidența stocurilor, eventuale crm-uri și  procesări de plăți. Nu în ultimul rând, se poate regăsi și integrarea serviciilor de curierat prin intermediul cărora companiile vor expedia comenzile către client.

În ceea ce ține de aspectul de livrare al comenzilor, cei care dezvoltă magazine online ar trebui să integreze soluțiile de automatizare a emiterii AWB-ului. Astfel, pot economisi timp pentru clienți, respectiv le pot oferi un magazin online funcțional din toate punctele de vedere.

Cei care își construiesc afacerile online în colaborare cu firma curier-online pot profita de o multitudine de avantaje. În primul rând, sunt oferite toate integrările necesare pentru magazinul online respectiv. Astfel, munca programatorului este ușurată. În al doilea rând, se poate beneficia de un comision de referral care se calculează din fiecare expediere a magazinului. El se acordă fie companiei, fie freelancerului partener din toate expedierile realizate de către afacerile care utilizează soluția pusă la dispoziție de curier online.

Ce avantaje oferă astfel de soluții clienților?

Clienții care optează pentru astfel de soluții pot profita de o multitudine de avantaje:

  • Prețuri substanțial mai scăzute comparativ cu cele standard oferite de companiile de curierat magazinelor online aflate la început de drum
  • Suport clienți prompt – Există întotdeauna cineva care stă la dispoziția clienților pentru a le răspunde la curiozități. Astfel, colaborările se bazează pe ajutor reciproc și transparență.
  • Suport tehnic – Deși magazinul online este special gândit pentru a oferi accesibilitate tuturor categoriilor de public, există posibilitatea confruntării cu anumite probleme tehnice. De aceea, există întotdeauna un specialist pregătit să rezolve dificultățile.
  • Nu sunt procesate taxe pentru kilometri suplimentari – Nu trebuie să-ți mai faci griji de creșterea costului de livrare. Prețul perceput rămâne identic de la plasarea până la ajungerea comenzii în fața ușii tale.
  • Ambalaje și retur gratuit – Multe persoane sunt sceptice în ceea ce privește achiziționarea de bunuri din mediul online. Prin intermediul returului gratuit nu vor mai exista probleme în cazul comenzilor neridicate sau refuzate de către destinatar. Fără a mai plăti suplimentar, coletul se întoarce la expeditor.
  • Beneficiile financiare pot rotunji exponențial veniturile unui programator freelancer sau al unei agenții de web design care activează în domeniul e-commerce. Comisioanele de pe urma câtorva sute de expedieri lunare, multiplicare cu un număr de 5-6 magazine online pot aduce un comision recurrent de câteva sute sau mii de lei. Ele sunt achitate lunar și sunt acordate pe baza unui contract pe care îl semnează cele două părți – curier-online.ro și freelancerul sau compania colaboratoare.

Așadar, soluțiile cele mai potrivite pentru magazinul tău online pot fi oferite de curier-online. Descoperă și tu toate avantajele colaborării cu un agregator de servicii de livrare!

 

>