Breaking news

Cum montezi o pompă submersibilă de adâncime

loading...

Dacă aveți nevoie de o pompă cu ajutorul căreia să scoți apă de la o mare adâncime, cea mai bună soluție este o pompă submersibilă de adâncime.

Cel mai des o întâlniți în construcții, dar o puteți folosi și acasă, în funcție de nevoile voastre. Dacă nu știți cum să o montați, ați ajuns în locul potrivit. Vă vom ajuta noi în rândurile de mai jos. Iată ce ar trebui să știți despre o pompa submersibila de adancime.

Cum montezi o pompa submersibila de adancime?

După achiziționarea pompei submersibile, a furtunului de refulare, a cablului electric, a cordelinei de susținere și a reducțiilor și a coturilor necesare, putem trece la montarea acesteia. Unele pompe au o supapă de sens incorporată, dar dacă nu au, este necesară montarea imediată a uneia la ieșirea din pompă. Trebuie reținut și faptul că, cablul electric trebuie manșonat cu un manșon termocontractibil.

Montarea și echiparea forajului

Se alege cordelina în funcție de:

  • adâncimea de montare;
  • nivelul dinamic;
  • diametrul coloanei de refulare;

Pompa trebuie să fie susținută de cordelină, iar furtunul de refulare să iasă afară din foraj (50-100 cm) pentru că, după ce se umple furtunul cu apă și după ce nivelul de apă va scădea (10-30 de minute), furtunul, datorită greutății, se va duce în jos, fapt care determină alungirea cordelinei.

După ce nu se mai lungește cordelina, puteți tăia furtunul, să opriți pompa și să montați un cot la 90 de grade. Detaliile ce trebuie alese în funcție de particularitățile sistemului de alimentare cu apă al clientului de firma care a executat forajul sunt următoarele:

  • modelul pompei;
  • diametrul, dar și clasa de rezistență aferentă furtunului de refulare;
  • adâncimea de montare;
  • diametrul cablului electric;

Pentru a evita riscul de a rămâne pompa fără apă, se alege o pompă fără senzori de nivel, în cazul în care măsurătorile în foraj au fost corect efectuate. Cel mai bine este ca în orice situație să vă luați măsuri de siguranță pentru a nu întâmpina dificultăți. În cazul în care nu știți ce model de pompă să alegeți, la ce adâncime să o montați, ce furtun de refulare este optim, apelați la o firmă specializată, cum ar fi TopStrong pentru a vă putea oferi detaliile de care aveți nevoie. Aici veți găsi atât produsele, cât și consultanța de care aveți nevoie atunci când doriți să începeți o lucrare.

Pentru a evita problemele atunci când doriți ca peste ani, să scoateți pompa afară din foraj, este recomandat să prindeți furtunul de refulare împreună cu cordelina și cablul electric de alimentare astfel:

  • din 3 în 3 metri (de 3 ori) deasupra pompei;
  • din 10 în 10 metri, până la suprafață;

Când doriți să executați un cămin, ar trebui să știți că forajul ar trebui poziționat într-un colț al căminului, iar capacul de vizitare întotdeauna ar trebui să se situeze deasupra forajului. Nu uita că siguranța este cea mai importantă în astfel de lucrări.

La cel mai mic semn de surpare a pământului, cel mai bine este să ieșiți din subteran și să așteptați ca momentul să treacă. De-a lungul timpului, o mulțime de oameni au avut de suferit pentru că nu au ieșit la timp din subteran.

loading...