Breaking news

Cum îți amenajezi curtea într-un mod elegant și ieftin?

Probabil visul celor mai multe persoane este să se așeze într-o zi la casa lor. Să locuiești la casă nu se compară nicidecum cu un apartament. Este adevărat că vei avea foarte mult de muncă pentru a menține totul în stare perfectă, dar satisfacția este una enormă. Astăzi vom vorbi despre cum să îți amenajezi curtea într-un mod elegant și ieftin.

În cazul în care tocmai ai cumpărat o casă și vrei să o renovezi sau ai în plan să construiești una, amenajarea curții este un aspect foarte important. Chiar dacă multă lume pune preț pe ce este în interiorul casei, nu poți lăsa curtea să arate urât. Pe de altă parte, având în vedere criza financiară care urmează, îți vei dori ceva elegant, dar ieftin.

O soluție foarte bună cu care poți să începi este să montezi pe alei pavaje curte. Acestea au un aspect foarte plăcut, le poți achiziționa la un preț rezonabil și sunt foarte rezistente. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii nevoit să înlocuiești aleile după 2-3 ani pentru că materialul ales nu a fost rezistent. Trebuie să faci alegerea bună de la început.

În plus, pavajele pot fi achiziționate în mai multe culori. Asta înseamnă că vei putea alege varianta care să se potrivească cel mai bine pentru locuința ta și mediul înconjurător. Mare atenție când alegi pavajul pentru că nivelul de rezistență al acestuia diferă. Pentru aleile din jurul curții vei avea nevoie de un tip diferit față de cel din fața garajului peste care treci cu mașina.

Următorul aspect pe care trebuie să îl ai în considerare după ce ai ales cele mai frumoase pavaje curte sunt copacii și plantele. Aspectul estetic al unei curți este dat în totalitate de modul în care arată florile din grădină și copacii plantați. În cazul în care nu ai mai făcut asta ar fi indicat să apelezi la o persoană de specialitate din domeniul peisagistic.

Este foarte important ca plantele și copacii să fie aranjate conform unei schițe și nu la întâmplare. În acest fel vei avea parte de un joc de culori extraordinar aproape pe tot parcursul anului. În plus, trebuie să iei în considerare și locul în care răsare soarele și amplasarea plantelor în funcție de nevoile de mediu ale acestora.

În al treilea rând, ar trebui să hotărăști încă de la început câteva aspecte clare, cum ar fi locul în care instalezi grătarul și unde construiești foișorul sau garajul. Dacă nu faci aceste lucruri de la început, este puțin probabil ca pe parcurs să mai schimbi ceva. Este mult mai ușor să găsești locul potrivit pentru fiecare element atunci când ai o imagine de ansamblu.

Trebuie să ai în vedere faptul că vei locui în acea casă pentru foarte mulți ani sau pentru toată viața. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vii acasă și să nu fii mulțumit de modul în care arată grădina ta. Totuși, nu trebuie să uiți că aceasta trebuie întreținută în mod constant pentru a putea rămâne într-o stare cât mai bună.

Și dacă tot veni vorba despre rezistența în timp, motivul pentru care ți-am recomandat să achiziționezi pavaje și nu să torni alei din beton este în primul rând posibilitatea de a le refolosi. Indiferent de cât de bine se lucrează la o alee betonata, în timp, acesta va crăpa. Dacă ai instalat pavaje problema se rezolvă foarte ușor.

Acestea fiind spuse, dacă terenul s-a lăsat cu doi centimetri, poți să scoți pavajul afară, să adaugi un strat de nisip, să compactezi terenul, să speli pavelele și să le pui înapoi. Dacă ai avut însă beton turnat, este foarte probabil ca acesta să fi crăpat și să trebuiască să îl înlocuiești în totalitate. Astfel, te vei confrunta cu un fiasco din punct de vedere economic.

În concluzie, există destul de multe variante prin care poți să îți amenajezi curtea într-un mod ieftin și elegant. Este foarte important să faci alegerile potrivite încă de la început. Este puțin probabil că vei mai face modificări majore după aceea. În plus, nu trebuie să uiți că o casă și o grădină necesită îngrijire în permanență pentru a arăta bine.

>