Breaking news

Cum iti alegi designul site-ului in functie de domeniul afacerii tale?

Atunci cand iti faci un site web ai nevoie ca acesta sa fie potrivit pentru firma ta. Prin urmare, cea mai importanta recomandare este aceea de a alege cele mai bune elemente conform domeniului tau de activitate. Atunci cand nu stii cum sa faci astfel de alegeri, cea mai buna solutie pentru tine este aceea de a solicita ajutorul din partea unei firme de web design care sa fie alaturi de tine si care sa te ghideze pas cu pas. Iata cateva aspecte la care sa fii atent:

Alegerea culorilor pentru site

Atunci cand trebuie sa alegi culorile pentru site-ul tau nu uita sa te gandesti la domeniul tau de activitate. Acesta este primul pas pentru ca doar asa vei reusi sa obtii cele mai bune variante pentru site-ul tau. Daca ai o cafenea, atunci nuantele de maro ar putea sa iti fie de mare ajutor. Daca ai un restaurant, alege culori reprezentative pentru interiorul tau, pentru valorile tale de brand si pentru ceea ce te reprezinta. Daca ai o firma care se ocupa cu reciclarea deseurilor, verdele este pentru tine.

Determina realist daca ai nevoie de un magazin online

Unele produse se pot vinde online, in timp ce altele nu. Determina in mod realist daca te ajuta un magazin online sau nu. In prezent se vinde orice online, de la mere si pana la tevi, deci practic, din punctul acesta de vedere nu exista restrictii. Cu toate acestea, va trebui sa tii cont de faptul ca pentru livrari trebuie sa indeplinesti mai multe cerinte. A trimite un tricou in tara este o operatiune simpla. Il ambalezi si il trimiti. Daca vinzi scoabe insa, gandeste-te ca o cutie poate avea o greutate uriasa. Vei avea nevoie de servicii de transport speciale si va trebui sa te gandesti la costurile de transport pe care trebuie sa le suporte clientul.

Alege sigla potrivita

In momentul in care alegi sigla pentru site-ul tau, tine cont de sfaturile de la punctul 1. Daca ai o firma care recicleaza, o frunza sau chiar semnul de reciclare ar fi o alegere perfecta. Daca ai o firma de productie cu mase lemnoase, poti folosi un ciocan, o rindea sau chiar o rigla in sigla. Lista poate continua la nesfarsit, iar daca simti ca astfel de reprezentari grafice nu sunt pentru tine si vrei ceva mai rece, poti sa mergi doar pe scris, alegand un font foarte bun si reprezentativ pentru tine, conform punctului urmator.

Alegerea fontului potrivit

Atunci cand lucrezi la site-ul tau, va trebui sa alegi fontul potrivit. Daca pentru un afterschool este bun un font jucaus, rotunjit sau chiar cu literele asimetrice, pentru un cabinet de avocatura se va potrivi ca nuca in perete. Alege fontul astfel incat sa se reflecte in activitatea ta. Daca site-ul trebuie sa fie elegant, literele alungite si cu un corp fin sunt cele mai potrivite. Pentru cei care vor un stil urban, mai dur, se potriveste un font mai robust. Pentru un vintage, exista fonturi speciale care vor introduce utilizatorul in tema.