Breaking news

Cum îngrijim un gazon artificial multisport

Gazonul sintetic este o industrie in plina expansiune, din ce in ce mai multe terenuri de sport exterioare fiind transformate in suprafete sintetice.

Exista multe avantaje ale utilizarii unui gazon artificial multisport sintetic – necesita putina intretinere, nu necesita udare, este prietenos cu mediul si poate fi instalat aproape oriunde. Cu toate acestea, gestionarea cu succes a acestui gazon artificial exterior inseamna ca trebuie sa iei masuri speciale pentru a asigura performanta optima a acestuia.

Producatorii garanteaza durata de viata de 10 pana la 15 ani pentru un gazon multisport acoperit cu iarba artificiala.

 Dar pentru ca gazonul artificial sa fie o investitie cu adevarat profitabila pe termen lung, trebuie indeplinite mai multe conditii.

In primul rand, trebuie sa alegi gazonul potrivit pentru scopul pentru care este destinat si sa alegi producatori de incredere.

In al doilea rand, trebuie sa te asiguri ca suportul de gazon este instalata corespunzator.

Si in al treilea rand, sa fie efectuata ingrijirea regulata si adecvata a gazonului artificial. In ce consta?

Ingrijirea unui gazon artificial exterior nu este dificila, dar exista cateva reguli care odata respectate, vor mentine gazonul in stare foarte buna multi ani la rand.

Daca gazonul are umplutura de nisip de cuart si cauciuc granulat, atunci ingrijirea acestuia va fi dupa cum urmeaza:

  1. Se va monitoriza nivelul de umplere

Pentru a face acest lucru, trebuie sa ai material de implutura in stoc si, daca este necesar, sa il adaugi in acele zone in care nivelul sau este mai scazut decat cel recomandat de producator.

  1. Periodic se va peria gazonul cu o perie speciala (aproximativ la fiecare 30 de ore de utilizare intensa).
  2. Marginea gazonului se va curata de murdarii si verdeata care poate aparea.
  3. Frunzele si resturile vor fi indeparatate in mod regulat de pe suprafata gazonului artificial. In acest caz, obiectele ascutite precum pietrele sau fragmentele de sticla vor fi indepartate imediat.

In cazul in care gazonul artificial nu are umplutura, atunci ingrijirea acestuia este si mai usoara. Aceasta consta in curatarea gazonului de resturile mari si spalarea periodica cu apa.

Astfel, intretinerea sistematica si adecvata va prelungi durata de viata a gazonului artificial, care poate fi chiar mai lunga decat garanteaza producatorul.

O inspectie atenta si o actiune in timp util vor ajuta la evitarea costurilor financiare si morale ale reparatiei gazonului, la obtinerea unei satisfactii depline din utilizarea acestuia si la aprecierea cat de departe a ajuns tehnologia moderna in crearea gazonului artificial care imita si, in unele privinte, chiar depaseste gazonul natural.

>