Breaking news

Cum îngrijim hainele pentru copii?

Copilașii au nevoie de haine noi mai mereu, iar părinții știu mai bine decât oricine acest lucru. Atunci când te gândești la haine pentru copii, îți vin în minte articole de îmbrăcăminte rezistente și de calitate, care să ii ajute pe cei mici să se simtă confortabil în timp ce le poartă la joacă.

 

Țînând cont de gama variată de activități pe care copiii le au, de la alergat, la joaca în iarbă, nisip sau în alte locuri din natură, până la activitățile mai liniștite din casă, copiii găsesc mereu ceva de făcut.

 

Toate jocurile la care cei mici iau parte pot să afecteze calitatea hăinuțelor, însă acest lucru nu este un motiv de îngrijorare. Sunt câteva măsuri pe care poți să le iei, astfel încât să păstrezi calitatea hainelor pe o perioadă mai îndelungată, pentru ca micuțul tău să se bucure mai mult de ele.

 

În continuare, iELM îți va prezenta câteva secrete de îngrijire a hainelor pentru copii, ca tu să te poți asigura că acestea își păstrează calitatea pentru cât mai multe purtări.

 

Spală hainele la temperatura de 30 grade Celsius

 

Deși hainele pentru copii sunt deseori pătate, trebuie să ții cont de natura materialului și de culorile hainelor pentru a alege temperatura de spălare. Spre exemplu, hainele albe pot să fie spălate la 60°C, sau chiar 90°C, în funcție de nevoie. Însă în cazul materialelor mai sensibile, trebuie să fii mai precaut(ă) când vine vorba despre temperatură. Materialele sunt afectate într-o anumită măsură dacă sunt expuse la temperaturi înalte, cu atât mai mult atunci când le cureți. Pentru a te asigura că hainele nu se micșorează după spălare și că materialul își păstrează elasticitatea și culoarea, spală hainele la o temperatura scăzută, de 30-40°C. Acest aspect este valabil în special când vine vorba de materiale precum softshell-ul.

 

Nu usca hainele pentru copii în uscător

 

Uscătorul de haine poate să contribuie și el la micșorarea hainelor, dându-le astfel efectul de ,,intrare la apă”. Deoarece acesta folosește temperaturi foarte ridicate pentru uscarea hainelor într-un timp scurt, dăunează țesăturilor și implicit, calității hainelor pentru copii.

 

Nu folosi balsam de rufe

 

Balsamul de rufe înmoaie hainele și le dă un aspect plăcut la atingere. Ceea ce este de cele mai multe ori neglijat este faptul că acesta dăunează sănătății pielii copiilor, motiv pentru care noi îți sugerăm să nu folosești acest tip de produs pentru hainele copilului tău. Dacă alegi, totuși, să folosești un balsam de rufe, asigură-te că acesta este testat dermatologic și nu conține coloranți.

 

 

>