Breaking news

Cum îngrijeşti pielea sensibilă a bebelușului

Nu trebuie să mai punem accentul asupra faptului că pielea bebeluşilor şi a copiilor mici este foarte sensibilă şi se poate irita foarte repede. În primul an de viaţă părinții trebuie să acorde toată atenția îngrijirii acesteia.

Dermatita de contact, iritaţiile de scutec, iritaţiile produse de detergenţi sau de toaletare incorectă fac mult rău copiilor. În rândurile următoare ne-am propus să vedem câteva recomandări care ajută la păstrarea în stare optimă a pielii bebeluşilor.

Foloseşte şerveţele umede prietenoase

Prima provocare este păstrarea igienei după schimbarea scutecului. Se ştie că nimic nu poate înlocui apa şi săpunul, însă nu întotdeauna acestea sunt accesibile. Pentru momentele când bebeluşul este schimbat în alt loc decât acasă, se recomanda utilizarea de şerveţele umede. Acestea asigură toaletare corectă şi eficientă a zonelor intime, îndepărtând corect toate urmele de murdărie. Trebuie folosite şerveţele umede speciale pentru pielea bebeluşului, care nu au în compoziţie alcool sau alţi agenți iritanți.

Atenție la băiţa

Băiţa de seară este o rutină binevenită, care îi calmează pe cei mici şi îi ajută să se relaxeze,  şi ajută la inducerea unui somn odihnitor. Produsele utilizate la băiţa, săpunuri pentru bebeluşi, şampoane pentru bebeluşi, trebuie să fie prietenoase, să conțină ingrediente naturale şi să nu conţină parabeni. Pielea celor mici se usucă foarte repede, de aceea sunt recomandate produsele de îngrijire cu grad de hidratare ridicat. Dacă vorbim de îngrijirea corectă a pielii bebeluşului după băiţa, trebuie precizat că se recomandă uscarea prin tamponare, nu prin frecare. Mișcările aplicate trebuie să fie blânde, prietenoase.

Integrează în rutină zilnică loţiuni hidratante şi nutritive

Pielea celor mici trebuie corect hidratată şi igienizata. Se recomandă folosirea după băiţa a produselor nutritive, Masajul după baie nu este benefic doar pentru piele ci şi pentru tonifiere. Prin masaj cei mici capătă un tonus muscular bun, fapt ce ajută la dezvoltarea armonioasă.

>