Breaking news

Cum gestionăm munca hybrid din diverse puncte de lucru printr-un program pontaj?

Desfășurarea muncii în sistem hybrid a devenit o obișnuință, fapt pentru care un program pontaj este necesar pentru companiile cu un număr mare de angajați. Folosit împreună cu un program calcul salarii, acesta reduce considerabil timpul de lucru pentru operațiunile de administrare personal și salarizare. Prin utilizarea unor astfel de soluții, departamentul de resurse umane își poate organiza timpul de lucru astfel încât să se poată concentra și pe alte sarcini în perioadele aglomerate.

Modul de funcționare al unui program pontaj

Digitalizarea modului de colectare a datelor de prezență facilitează comunicarea dintre angajați, specialiștii HR și management. Printr-un program pontaj, salariații se pot ponta indiferent de locul în care muncesc, de la sediul companiei, din diverse puncte de lucru sau în sistem remote. Ulterior, informațiile despre pontaj pot fi introduse într-un program calcul salarii, iar operațiunile de salarizare din fiecare lună se efectuează într-un timp mult mai scurt.

Un program pontaj are posibilitatea de a colecta datele de prezență în mai multe feluri. Angajatul poate folosi o cartelă electronică pentru a se ponta, prin sistemul punch-in și punch-out. Dacă acesta își desfășoară activitatea în regim telemuncă, pontajul poate fi introdus manual într-o pagină special creată în acest scop. De asemenea, datele de prezență mai pot fi precompletate într-un program pontaj, fiind nevoie de intervenția specialistului de resurse umane doar dacă au existat între timp zile de concediu de odihnă, concediu medical, absențe ori dacă au fost efectuate ore suplimentare. Un astfel de soft, dar și un program calcul salarii, sunt căutate de tot mai multe companii care își doresc să eficientizeze procedurile administrative.

Mai mult, angajații pot accesa dintr-un program pontaj informații despre: orele lucrate, orele suplimentare efectuate, zilele de concediu rămase, contractul de muncă, acte adiționale sau altele. Nu în ultimul rând, aceștia pot iniția cereri de concediu dintr-un program pontaj. În acest fel, nu mai este nevoie de solicitări către departamentul de HR, iar salariații pot vizualiza rapid date de interes pentru ei.

Introducerea pontajului într-un program calcul salarii

Așa cum am menționat anterior, folosirea unui program pontaj este utilă și când vine vorba de calculul de salarii. Acesta simplifică întreaga operațiune prin faptul că datele de prezență pot fi importate într-un program calcul salarii, iar hârtiile semnate de mână cu pontajul angajaților dispar. O soluție dedicată proceselor de payroll, precum un program calcul salarii, permite generarea fluturașilor de salariu cu informații complexe despre veniturile angajaților. Fluturașii pot fi trimiși apoi prin e-mail către angajați pe adresele lor individuale, sau pe un cont comun, iar efortul de distribuire a acestora în format fizic dispare.

Într-un program calcul salarii poți introduce valoarea netă a salariului, iar softul va calcula suma brută cu toate detaliile aferente. Aplicația permite, de asemenea, calculul valorii nete a remunerației angajaților prin introducerea sumei brute. În plus, dintr-un program calcul salarii pot fi generate rapoarte simple sau complexe pentru management sau pentru instituțiile statului.

Instrumente digitale pentru transformarea afacerii tale

Managementul de personal, salarizarea și alte operațiuni din zona resurselor umane pot fi efectuate mult mai rapid cu ajutorul unor softuri precum program pontaj sau program calcul salarii. Dacă îți dorești eficientizarea timpului de lucru din organizația ta, apelează la soluțiile software dezvoltate și inovate constant de UCMS by AROBS. Compania cu o experiență de 25 de ani pe piața din România îți poate pune la dispoziție programe performante și intuitive, care vor duce la următorul nivel afacerea ta. Contactează specialiștii UCMS by AROBS printr-un mail la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424, iar alături de ei vei găsi cele mai bune metode prin care sarcinile administrative din compania ta vor fi efectuate mai ușor.

Sursă foto: Freepik.