Breaking news

Cum găsești cel mai potrivit medic pentru tine?

De multe ori ne lovim de o problemă medicală care ne pune în dificultate deoarece nu știm exact la ce medic ar trebui să apelăm. Ce facem atunci? Apelăm la rude, prieteni, citim recomandări și povești online, dăm telefoane la clinici, cerem sfatul medicului de familie. Totuși, cum știi că ai ajuns la medicul potrivit?

Alegerea medicului potrivit

Pentru a fi sănătoși și a duce o viață de o calitate ridicată, avem nevoie de o relație bună cu un medic generalist sau cu unul de specialitatea de care avem nevoie. Atunci când nu știi exact ce afecțiune îți impactează negativ viața investigațiile sunt absolut necesare.

Specialitatea

În primul rând, medicul potrivit este cel care știe ce te doare, de ce te doare și cum se tratează acea afecțiune. Este persoana care a mai văzut astfel de cazuri și deține expertiza necesară pentru a te trata și vindeca. Un medic potrivit lucrează în acel domeniu medical de care ai nevoie. Pentru dantură, te vei duce la medicul stomatolog, nu la dermatolog, la fel cum pentru reumatism te duci la reumatolog, nu la psiholog.

Fiecare specialitate are medicii săi atent pregătiți pentru a te ajuta cu orice ține de sfera acestora de activitate. Atunci când nu știi de ce medic ai nevoie, mergi la medicul de familie sau la medicul generalist pentru consultație și trimitere la specialist. Nimic nu se rezolvă bătând din palme, dar aproape orice problemă medicală are o rezolvare în ziua de astăzi.

Experiența

În al doilea rând, anii de experiență, cazurile tratate, acestea vorbesc de la sine despre modul de lucru al unui medic. Este de preferat să apelezi la medici cu ani buni de experiență mai ales dacă vorbim de o intervenție care necesită experiență practică. De exemplu, este mai bine să te duci la un chirurg experimentat decât la unul care se află la prima sa operație.

Recomandările

În al treilea rând, recomandările au un cuvânt important de spus, la fel ca în oricare alt domeniu. Chiar și în medicină, oamenilor le place să recomande medicii cu care au avut o experiență pozitivă și care le-au lăsat o amintire frumoasă. Vremurile în care oamenii se temeau de doctori au apus, iar medicul de astăzi poate să ne fie prieten, confident al problemelor celor mai intime de sănătate.

Recomandările sub forma review-urilor sau poveștilor publicate online au o mare popularitate și importanță în mediul online, mai ales când ne confruntăm cu o problemă medicală despre care nu dorim să discutăm cu apropiații și nu avem idee unde să mergem.

Informațiile

Atunci când cauți medicul potrivit, ai nevoie de cât mai multe informații despre acel medic, foștii săi pacienți, experiența și părerea acestora despre serviciile și îndrumarea oferite de medic. De aceea, platforma MedAtlas se prezintă ca un mare atlas al medicilor din România.

Vorbim despre un site care reunește toți medicii din țara noastră într-un singur loc. Fie ca esti in cautarea unei clinici stomatologice in Bucuresti sau in oricare alt oras al tarii, vei putea gasi informatia relevanta folosind filtrele site-ului.

De ce avem nevoie de o astfel de platformă?

Pentru a fi mai ușor, mai rapid de găsit de către pacienți. Pentru a îmbunătăți sistemul medical din țara noastră unde recomandările din gură în gură dețin o mare pondere.

Prin intermediul acestui instrument complex, clinicile, cabinetele, laboratoarele medicale iau legătura mai ușor cu furnizorii de echipamente, materiale și consumabile din industria sănătății.

Comunicarea este mult facilitată. Transparența atinge cote mult mai mari. Documentarea pacienților este mai ușoară. Medicii se pot promova mai ușor. Informația medicală poate fi transmisă mai ușor celor care au nevoie. Medicina personalizată are numai de câștigat dintr-o astfel de inițiativă.

Cel mai scurt drum de la necunoscut la certitudine

Pacienții pot afla ce medici se află în proximitatea lor, care sunt referințele, datele de contact, totul pentru a trece de la necunoscut la o afecțiune clară, certă și vindecabilă.

 

>