Breaking news

Cum decorăm casa fară a afecta bugetul familiei?

Fie că te-ai mutat în casă nouă, fie că simți nevoia de o schimbare în locuința actuală, va veni momentul în care va trebui să-ți decorezi căminul după propriul plac.

Creative home decor with roses and glasses standing on table

Chiar dacă mulți văd această sarcină drept una ce necesită o muncă epuizantă și costuri ridicate, aceasta nu este o regulă generală. Decorarea casei poate fi făcută într-un mod eficient atât în ceea ce privește efortul, cât și în ceea ce privește costurile. Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere câteva aspecte esențiale.

Împrospătează culorile

Probabil cea mai complicata parte a decorării locuinței este zugrăvirea acesteia, dar este foarte importantă. Totuși, locuința ta nu trebuie să devină un șantier industrial, ci este suficient să aplici un pic de vopsea pe uși, pe ramele ferestrelor sau pe un perete, dacă dorești un impact mai mare. De asemenea, nici culorile în sine nu trebuie schimbate, ci doar retușate pentru a le reda aspectul proaspăt care se va observa la prima vedere.

Alege o singură culoare de bază

Este foarte important ca, în locuința ta, să domine o singură culoare. În funcție de aceasta, te poți juca cu nuanțele pe peretele fiecărei camere. Varietatea de culori în aceeași casă poate crea o stare de confuzie și de oboseală, deoarece aceste culori au un impact diferit asupra creierului uman.

Decorează simplu

Câteva decorațiuni discrete sunt o opțiune bună, indiferent de locuință. Tablourile sau plantele sunt cele mai indicate în acest caz. O pictură modernă face din locuința ta un spațiu comod și elegant, în timp ce câteva plante împrospătează aerul din interior. Dacă întreținerea plantelor îți dă bătăi de cap, poți opta pentru flori artificiale care vor oferi același efectiv vizual. Tot în această categorie poate intra și mobilierul care nu trebuie umplut cu bibelouri, ci trebuie să fie cât mai discret și să afișeze o nuanță cromatică potrivită camerei. În fond, simplitatea trebuie să stea la baza procesului de decorare a casei. Accentul trebuie pus pe un spațiu cât mai mare care să dea senzația de libertate. În plus, acest lucru face ca locuința ta să fie mai ușor de întreținut, reducând timpul dedicat curățeniei.

Mută mobila

Pentru a cheltui cât mai puțin pe noua înfățișare a locuinței, este de ajuns să rearanjezi mobila. Cu puțină imaginație, casa ta va avea un chip nou și poate părea mai luminată, mai spațioasă și mai aerisită. Costul pentru aceasta noua față a casei tale va fi redus la zero, singura investiție fiind timpul alocat. Dacă faci acest lucru împreună cu familia, vei obține mai mult spațiu, mai multă lumină, dar, cel mai important, timp de calitate petrecut alături de cei dragi.

Bazează-te pe rolul fiecărei camere

Nu în ultimul rând, ia în considerare scopul fiecărei camere și, printr-o redecorare bună, încearcă să-l accentuezi. Astfel, dormitorul, care este o camera privată, trebuie să exprime liniște și căldură, în timp ce sufrageria, care trebuie să fie o cameră primitoare, are nevoie de un aspect spațios și vesel.

Cu toate acestea, cel mai important este ca în locuința ta să domine pacea, armonia și dragostea care să se regăsească în estetică interioară a fiecărei camere.

>