Breaking news

Cum calculăm preţul implanturilor dentare?

loading...

Am întâlnit mulţi pacienţi care au o impresie greşită despre modul în care se calculează preţul unei lucrări pe implanturi. În majoritatea cazurilor, aceştia consideră că preţul total se rezumă doar la costul implanturilor dentare. 

implant_dentar_schematicAdevărul este că o lucrare pe implanturi dentare necesită multe alte intervenţii (în afară de poziţionarea implanturilor), iar fiecare din acestea are un preţ separat. Pentru a avea o idee generală despre cum se calculează preţul unei lucrări pe implanturi va recomand să citiţi acest articol.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care se introduc în osul maxilar cu scopul de a înlocui unul sau mai mulţi dinţi. Un implant dentar va susţine o coroana dentară.

Pe implanturi se pot confecţiona o mare diversitate de lucrări protetice: de la coroane dentare simple până la punţi extinse sau proteze mobilizabile. Chiar dacă au un preţ mai ridicat decât lucrările dentare realizate pe dinţi naturali, este bine să porniţi de la ideea că implanturile dentare reprezintă, aproape întotdeauna, soluţia cea mai bună, naturală şi de durată pentru înlocuirea dinţilor lipsă.

Cum se calculează preţul unei lucrări pe implanturi?

Implanturile dentare sunt introduse chirurgical în osul maxilar cu scopul de a susţine o lucrare dentară. Aşadar, implanturile nu au nici un beneficiu atât timp cât nu sunt acoperite de lucrarea protetică.

Care sunt cele mai importante intervenţii care vor determina preţul final?

Preţul final al lucrării se va obţine adunând costul tuturor intervenţiilor necesare :

a. Introducerea implanturilor dentare

În funcţie de numărul de dinţi ce trebuie înlocuit şi de tipul lucrării protetice care a fost proiectată (punte fixă, proteză mobilizabilă), vor fi nevoie de unul sau mai multe implanturi.

Toate implanturile necesare se introduc de obicei în cursul aceleaşi operaţii.

Preţul unui singur implant poate varia între 300 şi 1000 euro în funcţie de mai mulţi factori: tipul operaţiei de implantare, medicul care execută operaţia, regiunea în care se realizează intervenţia, tipul de implant folosit respectiv firma producătoare etc.

b. Lucrarea pe implanturi

După ce implanturile dentare au fost introduse în osul maxilar, se aşteaptă de obicei de la 3 până la 6 luni, timp în care implanturile dentare se vor integra în organism. După această perioada se va execută lucrarea dentară propusă.

Preţul unor asemenea lucrări variază în limite destul de mari. Edentatile mai întinse, cu lipsa mai multor dinţi, pretind lucrări mai complexe care au şi un cost mai ridicat.

Dacă se execută lucrări fixe care vor fi cimentate definitiv pe implanturi (coroane sau punţi dentare), preţul va depinde de materialele folosite: lucrările din zirconiu, integral ceramice sau cele care au schelet din aur sunt mai scumpe dar şi superioare calitativ.

În medie, preţul unei coroane pe implant poate varia între 150 şi 600 euro, iar dacă se execută o punte pe implanturi, preţul se va obţine înmulţind numărul total de elemente al punţii cu costul unei coroane pe implant din materialul ales.

Protezele mobilizabile pe implanturi sunt lucrări care înlocuiesc întreagă arcadă dentară şi necesită îndepărtarea periodică pentru igienizare. Cu toate acestea, asemenea lucrări au o stabilitate foarte bună şi sunt de obicei mai ieftine comparativ cu o punte fixă pe implanturi de aceeaşi întindere. Preţul se poate stabili doar în urma consultatiei.

c. Intervenţii pregătitoare

De multe ori, înainte de introducerea implanturilor este nevoie de executarea unor intervenţii chirurgicale pregătitoare care au scopul de a mari dimensiunea suportului osos în care se vor introduce implanturile.

Aceste intervenţii sunt foarte importante deoarece implanturile dentare au nevoie de o cantitate suficientă de os sănătos pentru a se putea integra în organism. Dacă osul în care se va introduce implantul este prea subţire sau prea îngust, durata de viaţă a acestuia va fi scurtă.

Cele mai importante intervenţii pregătitoare sunt operaţia de sinus lift şi operaţia de adiţie de os iar preţul acestora se poate stabili doar „la faţă locului”.

În concluzie, dacă aveţi nevoie de o lucrare dentară nu uitaţi :
• Dacă nu există contraindicaţii generale, lucrările pe implanturi sunt aproape întotdeauna cea mai bună soluţie chiar dacă au un cost mai ridicat
• O lucrare pe implanturi are nevoie de mai multe intervenţii, fiecare având preţul ei.
• Nu alegeţi cele mai ieftine variante deoarece doriţi că lucrarea să va ţină cât mai mult
• Nu neglijaţi intervenţiile pregătitoare dacă este nevoie de ele. Fără acestea, lucrarea va avea un prognostic slab

Aceste scurte idei au doar menirea de a vă da o idee generală despre pretul implanturilor dentare.

Doar medicul stomatolog, în urma unei consultaţii amănunţite vă poate informa asupra preţului exact al lucrării şi tot el va va putea da sfaturile cele mai bune privind conduită terapeutică.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>