Breaking news

Cum asiguri întreținerea corectă a aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat este la mare căutare atât la orașe cât și la țară. Schimbările climatice, dar și creșterea poluării fac ca pe timpul verii aerul să fie greu de suportat mai ales de persoanele care suferă de astm sau alergii.

Un astfel de aparat nu are doar funcții de răcire sau încălzire ci vine la pachet cu numeroase beneficii pentru orice utilizator. Filtrele de particule au un rol esențial în purificare și împrospătarea aerului din interior. Pe piață sunt numeroase mărci și modele de aparate aer conditionat, așa că ai de unde alege modele competitive. Problema care apare în timpul utilizării o reprezintă mentenanța sau întreținerea corectă a aparatului de aer condiționat.

Curățarea periodică a aparatului este necesară în funcție de cât de mult îl utilizezi. Dacă aparatul nu funcționează în parametri optimi atunci capacitatea acestuia de a furniza aer proaspăt și curat va scădea semnificativ. De regulă e bine să cureți aparatul cel puțin de 2-4 ori pe an. Praful se colectează foarte ușor pe aparat mai ales că filtrele acestuia rețin tot praful pe care în mod normal îl respirăm zilnic. Iată care sunt pașii de urmat pentru curățarea corectă a aparatului de aer condiționat:

Scoate-l din priză

Nu umbla la aparat dacă încă este alimentat la priză. Există riscul să te curentezi dacă nu ai mai desfăcut un astfel de aparat și umbli în zone alimentate cu curent electric. După ce te-ai asigurat că aparatul nu mai primește energie, umblă la el. Așa te asiguri că nu îl defectezi.

Curăță unitatea interioară a aparatului

În unitatea interioară se strânge cel mai repede praful. Aparaele de aer condiționat sunt compuse din două unități, cea care este în casă și pe care o acționezi cu telecomanda și unitatea exterioară care ajută la distribuirea și redistribuirea aerului în aparat. În timpul utilizării se poate creea destul de mult condens care contribuie la apariția bacteriilor și a mucegaiului. De aceea este necesară curățarea cu atenție a unității interioare.

Curăță masca interioară

Cele mai noi modele au mască detașabilă. Astfel îți este mai ușor să cureți sau să speli masca interioară pe care se poate depune praf, mucegai sau alte bacterii.

Curăță filtrele de aer

În funcție de aparatul pe care îl utilizezi, filtrele se schimbă sau se curăță. Dacă le poți curăța pentru reutilizare, atunci e bine să scoți filrele și să folosești o soluție specială cu care îndepărtezi murdăria.

Verifică cu atenție admisia și refularea aerului

Sunt situații când aparatul de aer condiționat nu este utilizat o lungă perioadă de timp. Pentru astfel de situații este necesar să cureți și să verifici admisia și refularea aerului pentru a nu fi înfundat.

Aceste verificări și întrețineri ale pieselor vor ajuta la buna funcționare a aparatului și prelungirea duratei de utilizare. În cazul în care nu consideri că ești pregătit să asiguri mentenanța aparatului tău, atunci poți apela la o firmă de profesioniști. Cei de la Vollmax te vor ajuta să cureți și să repari piesele pentru a avea aer proaspăt și un mediu plăcut de locuit în fiecare zi.

>