Breaking news

Cum ar putea dispărea Facebook? Reţeaua de socializare este în pericol să se închidă

Un grup de avocaţi din Statele Unite pregătesc un proces colectiv împotriva reţelei de socializare Facebook.

Facebook ar putea da faliment şi s-ar putea închide în scurtă vreme, dacă Mark Zuckerberg şi stafful din compania lui nu găsesco o modalitate de salvare.

Procesul care ameninţă compania este pregătit de avocaţii ce s-au ocupat de cazul crash-ului dot-com.

După mai puţin de o săptămână de la oferta publică iniţială, Facebook şi băncile de investiţii care s-au ocupat de operaţiune au fost deja acţionate în justiţie şi au fost deschise mai multe procese. Acuzaţia este că au fost anunţaţi numai marii investitori instituţionali că prognoza de creştere a veniturilor şi profitului prezentată în prospectul pentru listare este deja contrazisă de realitate.

În acest moment, firma de avocatură care iniţiază procesul colectiv se află în etapa de înscriere în proces a clienţilor păgubiţi de oferta publică iniţială a Facebook.

Bloomberg scrie că micii investitori au subscris circa 25 la sută din volumul acţiunilor scoase de Facebook pe piaţă, prin care reţeaua de socializare a atras 16 miliarde dolari.

După primele trei zile de tranzacţionare, pierderile micilor investitori s-ar ridica la aproximativ 600 milioane de dolari.

>