Breaking news

Cum alegi un pat potrivit pentru cățel

Dacă ai adoptat un câine sau urmează să faci acest lucru, trebuie să îți pregătești locuința corespunzător, astfel încât să îi asiguri noului tău prieten blănos tot confortul de care are nevoie. Sănătatea și fericirea cățelului tău sunt o parte din responsabilitățile tale, tocmai de aceea este necesar să îi acorzi întotdeauna atenție animalului tău de companie, să îi asiguri hrană adecvată, apă proaspătă, dar și un pătuț pentru dormit.

Câinele tău are nevoie de un loc special amenajat unde să se poată odihni, așa că ar fi ideal dacă ai putea să îi amenajezi un spațiu, unde să amplasezi un culcuș călduros. Poate că la început vei fi tentat să apelezi la o pătură veche sau la o cutie cu o pernuță, dar un astfel de culcuș nu este confortabil și lasă de dorit din punct de vedere igienic. Așa că îți recomandăm să investești într-un culcuș special, pe care îl poți alege ținând cont de următoarele recomandări.

Ține cont de talia cățelului tău

Poți găsi o mulțime de modele de culcușuri pentru câini de pe Petpal.ro, însă este important să optezi pentru cel potrivit pentru animalul tău de companie. Iar primul aspect pe care ar trebui să îl iei în calcul este talia câinelui tău. 

Dacă ai un câine de talie mică, precum un Bichon, un Shih Tzu sau un Pomeranian, poți alege fără grijă un pătuț de mici dimensiuni. Însă, în cazul câinilor de talie mare este necesar să te orientezi către un pat mai încăpător, care să îi permită animalului tău de companie să aibă o postură corectă în timpul somnului, cum ar fi un culcuș pentru câine Delux Oxford 95x70x22CM.

Atunci când vei alege culcușul pentru câinele tău, ar fi indicat să îl măsori, astfel încât să te asiguri că vor rămâne 10 cm liberi în jurul patrupedului, pentru ca acesta să se poată mișca în timpul somnului. În același timp ar trebui să măsori și spațiul în care vei amplasa patul, pentru a te asigura că acesta va încăpea fără probleme, fără să fie nevoie să îl îndoi.

Ține cont de problemele de sănătate ale câinelui tău

Trebuie să știi că există culcușuri speciale pentru câinii supraponderali. Pentru aceștia sunt ideale paturile ortopedice, dotate cu o umplutură din spumă, care le susține greutatea. În schimb, pentru câinii seniori, care au probleme de mobilitate și probleme articulare sunt recomandate paturile mai tari.

Analizează comportamentul câinelui tău

Un alt detaliu pe care ar trebui să îl iei în calcul este comportamentul câinelui tău. Dacă animalul tău de companie este retras și se confruntă cu stări de anxietate, atunci poți să te orientezi către un culcuș care să îi ofere un sentiment de protecție și securitate, cum ar fi un pățut de tip cuib, cu marginile ridicate. 

Iar dacă ai un animal de companie care adoră să se odihnească și să se bucure de căldură, atunci poți opta pentru o pernă de mari dimensiuni, pe care o poți așeza lângă fereastră. În acest fel, câinele tău va avea loc să se întindă și să se bucure de soare și momente de relaxare.

Așadar, alegerea unui culcuș pentru prietenul tău blănos este una dintre responsabilitățile pe care le vei avea de la bun început. Dacă alegi să adopți un animal de companie, este necesar să te gândești la bunăstarea acestuia și să te asiguri că îi oferi tot confortul de care are nevoie. 

În plus, un câine odihnit este un câine fericit și sănătos, așa că este important să investești într-un pătuț de calitate, care să fie călduros, încăpător și care să aibă un design plăcut, potrivit cu restul pieselor de mobilier din casă. 

FOTO: https://unsplash.com/photos/s9Tf1eBDFqw

>