Breaking news

Cum alegi scaunul de masă pentru bebeluşi

Alegerea unui scaun de masa pentru bebelusi pare a fi una usor de facut, dar si in acest caz trebuie sa tinem cont de cateva lucruri legate de stabilitatea si confortul copilului si nu neaparat de culoare si model.

Trebuie sa plecam de la premisa ca acest obiect va fi folosit foarte des pentru o perioada lunga de timp si de aceea trebuie sa alegem cu grija si atentie.

La ora actuala exista pe piata scaune de masa bebelusi confectionat din lemn si plastic
Scaunele de masa din plastic au un pret redus, greutate mica, manevrabilitate buna, putand fi mutate si pliate foarte usor.

Scaunele de masa din lemn sunt trainice si frumoase, mai ales daca ai ales un scaun in culoarea mobilierului de acasa, dar dezavantajul acestor scaune este ca sunt grele, greu de curatat si greu de mutat.

Scaunele de masa mai pot fi clasificate si in functie de tipul acestora si anume : scaune standard, scaune transformabile, inaltatoare si scaune atasabile.

Scaunele de masa standard sunt scaunele traditionale : scaun de masa fix, scaun de masa din lemn, scaun de masa rabatabil, scaun de masa reglabil. Acestea sunt cele mai cautate de catre mamici deoarece sunt practice si utile.

Scaunele de masa tranformabile sau multifunctionale sunt apreciate de mamici si pitici, deoarece se transforma foarte usor dintr-un scaun de masa intr-un centru interactiv pentru copii.
Inaltorul de scaun este considerat a fi un accesoriu care este pus pe un scaun normal de bucatarie si care ii ofera copilului stabilitate, siguranta si il ridica la o inaltime mult mai potrivita pentru a fi mai usor de hranit.

Ca si inaltatoarele pentru scaune, scaunele de masa atasabile sunt mult mai potrivite pentru calatorii sau plimbari. Acestea nu ofera acelasi confort precum un scaun de masa standard sau transformabil.

Cand achizitionati un scaun de masa bebelusi trebuie sa verificati daca scaunul respectiv are vreo certificare, adica daca respecta normele in vigoare, daca este stabil, adica centrul de greutate trebuie sa fie cat mai jos, daca are partea de jos a picioarelor cauciucata pentru a nu aluneca, iar daca are roti trebuie sa fie prevazut si cu un sistem de franare.

Avand in vedere faptul ca bebelusii nu isi pot tine echilibrul foarte bine, ba chiar se agita, este foarte important ca scaunul sa fie prevazut cu o centura prinsa in 5 puncte.

Un scaun de masa pentru bebelusi practic si util este un scaun reglabil ( spatar, inaltime si tava reglabile). Un scaun care se poate regla iti permite sa asezi copilul in pozitia comoda si corecta si poate fi folosit pe o perioada de timp indelungata.

Husa scaunului de masa este bine sa fie detasabila, deoarece murdarirea scaunului, a copilului si poate si a ta vor fi inevitabile. De aceea este foarte practic ca husa scaunului sa poata fi spalata oricand, in masina de spalat.

De asemenea trebuie sa mai tineti cont ca scaunul sa aiba suport pentru picioare, pentru ca cel mic sa stea cu picioarele sprijinite, fiind astfel confortabil si nu atarnate.

Este foarte important ca toate produsele pe care le alegem pentru cei mici sa fie potrivite nevoilor lor astfel incat cresterea sa fie armonioasa. La ora actuala sursele de informare sunt nenumarate permitandu-ne sa fim mereu informati si sa alegem sanatos.

Odata stabilite criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere la cumpararea unui scaun de masa pentru bebelusi viziteaza magazinul Dipoland.ro pentru a alege dintr-o gama variata de modele si culori.

>