Breaking news

Cum alegi scaunele în funcție de încăpere: 4 reguli

Scaunele se numără printre ultimele obiecte achiziționate într-o locuință, după ce restul pieselor de mobilier a fost deja cumpărat și așezat la locul lor. Deși par a fi un detaliu, ele pot influența semnificativ aspectul unei camere, fie că este vorba despre bucătărie, living sau zona de dining.

De aceea, există câteva reguli în funcție de care să alegi scaunele pentru fiecare încăpere din casă, dacă vrei să te asiguri că faci alegerile ideale. Iată care sunt acestea!

1. Ține cont de dimensiunea și de numărul scaunelor

Pentru a te asigura că scaunele au loc, arată bine și se integrează în spațiul alocat, trebuie să iei în considerare încă de la început dimensiunea și numărul acestora. În caz contrar, poți observa că patru scaune din același model ocupă mult prea mult loc și este dificil să le manevrezi când vrei să te așezi sau să te ridici de la masă.

Așadar, înainte să cumperi produsele, vezi o varietate de modele de scaune și alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine în spațiul tău.

Dacă ai nevoie de scaune pentru o bucătărie de mici dimensiuni, orientează-te spre modele simple, cât mai compacte sau chiar pliante. În cazul în care ai o zonă spațioasă de dining, optează pentru scaune voluminoase, care să umple spațiul cu stil și rafinament, oferind în același timp confort sporit.

2. Alege materialul în funcție de designul interior

Materialele din care sunt confecționate scaunele sunt esențiale dacă vrei să obții un design interior coerent, armonios și plăcut.

Din acest motiv, pe lângă dimensiuni și model, este esențial să te uiți cu atenție de detalii. Ce textură are tapițeria? Se potrivește aceasta cu textura canapelei, dacă scaunele sunt poziționate în living? În cazul în care scaunele sunt pentru bucătărie, metalul auriu din care sunt fabricate picioarele acestora se potrivește cu detaliile argintii ale mobilierului și bateriei?

Răspunde la aceste întrebări și îți va fi mult mai ușor să alegi scaunele care se potrivesc perfect.

3. Analizează modelul scaunului în raport cu restul mobilierului

Chiar dacă ai văzut un scaun care îți place enorm, este necesar să te gândești la locul în care acesta va fi amplasat. Va fi el înconjurat de alte obiecte? Vei folosi două sau patru scaune identice sau vrei să creezi un set personalizat? Dacă îți dorești un set format din scaune diferite, se potrivesc acestea între ele?

Dacă vrei scaune pentru zona de dining, cel mai probabil, acestea se vor afla în apropierea canapelei, măsuței de cafea și a covorului. De aceea, nuanțele scaunului trebuie să fie complementare cu cele din jur sau să se armonizeze perfect.

În cazul în care mobila din jur este colorată, optează pentru scaune în tonuri naturale, neutre, pentru a echilibra designul. Iar dacă mobila și canapeaua sunt neutre, poate că scaunele pot aduce o pată de culoare vibrantă și un plus de farmec.

4. Există scaune speciale pentru fiecare cameră?

Când începi căutările pentru scaunele perfecte, vei vedea că produsele sunt sortate și în funcție de încăpere. Astfel, vei găsi scaune catalogate ca fiind pentru bucătărie, pentru living, pentru dining și nu numai.

Ceea ce trebuie să știi este că poți rămâne creativ. De exemplu, dacă ai o zonă încăpătoare de dining, poți folosi cu succes scaune de living, cu tapițerie imprimată și picioare mai voluminoase, elegante. Iar dacă ai un living minimalist și un spațiu limitat, poți opta pentru scaune de bucătărie simple, pe care le folosești pe post de suporturi pentru plante sau chiar pentru un colț de servit micul dejun.

În final, dacă vei ține cont de aceste mici reguli, vei reuși să alegi scaunele ideale, care vor arăta excelent și își vor servi scopul.

https://www.pexels.com/photo/two-chairs-with-glass-table-on-living-room-near-window-1571453/

>