Breaking news

Cum alegi pernele pentru dormitor: 5 criterii de care să ții cont

Dacă ai petrecut chiar și zece minute navigând pe internet sau zeci de minute cercetând rafturile din magazine, în căutarea unei noi perne, probabil ai observat că există prea multe variante dintre care poți alege. Așadar, de unde ar trebui să știi care pernă este cea mai potrivită pentru tine?

Ei bine, inspiră-te din următorul ghid, ca să afli care este perna ce îți va menține coloana într-o poziție sănătoasă, dar îți va satisface și toate nevoile din timpul somnului!

1. Cum alegi umplutura potrivită?

Indiferent de poziția pe care o preferi în timpul somnului, există posibilitatea de a avea o preferință pentru perne cu compoziție din puf, pene și puf, pene sau compoziție artificială, din microfibră. De exemplu, poți aprecia confortul sporit pe care-l aduce o pernă cu puf, sau, în cazul în care suferi de alergii la compoziții din fibre naturale, vei opta pentru o umplutură din microfibră. 

2. Cum poți fi sigur că alegi forma și densitatea ideală?

Atunci când alegi o pernă, ține cont de faptul că ar trebui să mențină capul, gâtul și coloana vertebrală, toate în aliniament neutru. De asemenea, este nevoie ca aceasta să susțină curbura naturală a coloanei vertebrale. Cum fiecare corp este diferit, și fiecare dintre noi are acasă o saltea diferită, este important să iei acest aspect în considerare. De asemenea, în această situație, contează poziția în care preferi să dormi.

3. Care este cel mai bun tip de pernă de folosit dacă dormi pe spate?

Cei care dorm pe spate ar trebui să caute o pernă cu o înălțime și o fermitate (sau densitate) medii. O pernă care este făcută din materiale care se conformează presiunii ar fi cea mai bună, cum ar fi spuma cu memorie.

4. Care este cea mai potrivită pernă pentru o persoană care doarme pe o parte?

Cei care dorm pe o parte au nevoie de perne mai înalte și mai ferme. Se recomandă și o pernă cu umplutură din materiale naturale, care pot fi înfoiate, asigurându-i un volum ideal, precum pernele care au compoziție din puf.

5. Care este cel mai bun tip de pernă pentru cei care dorm pe burtă?

Unii experți sugerează evitarea completă a acestui tip de poziție, deoarece tinde să  poziționeze coloana cervicală superioară într-o extensie și rotație complexă, forțată. [1] Cu toate acestea, pentru cei care nu pot dormi altfel, se recomandă o pernă cu înălțime joasă, moale și cu o umplutură compresibilă, cum ar fi combinația dintre pene și puf.

Pe lângă pernele care au o funcție strict practică, poți investi și în unele decorative. În acele situații, trebuie să ții cont de cum arată acestea în contextul complex al camerei. Nu ezita să experimentezi! Adaugă perne destinate decorului, de diverse forme și dimensiuni, care nu au altă funcție decât cea de a înfrumuseța și de a echilibra elementele ce țin de designul camerei tale. Spor la căutat!

Referințe:

  1. “How Your Sleep Position Affects Your Health.” Medically Reviewed by Nayana Ambardekar, MD, WebMD, WebMD, 3 November 2021, www.webmd.com/sleep-disorders/ss/slideshow-sleep-positions. Accesat în 30.04.2022

Sursă foto: Shutterstock.com

>