Breaking news

Cum alegi o drujba profesionala?

loading...

O drujba profesionala folosita de o persoana cu adevarat priceputa, se poate transforma intr-un echipament  pe baza caruia se poate obtine un profit constant si considerabil.

Sunt o multime de tipuri de drujbe prezente pe piata din Romania, insa nu toate sunt eficiente. Diferentierea consta in cateva caracteristici importante precum: greutatea, marimea, brand-ul, tipul de alimentare. Asupra acestor aspecte trebuie sa te concentrezi atunci cand iti doresti sa achizitionezi un motofierastrau electric profesional.

Pretul drujbelor variaza in functie de specificatiile superioare, insa acest lucru nu garanteaza performante mai bune. Alegerea trebuie raportata intotdeauna la nevoile tale.

In cele din urma, decizia finala trebuie sa fie raportata si la frecventa folosirii drujbei. De asemenea, poti lua in considerare si modeul de alimentare. In continuare, iti voi prezenta cateva tipuri de drujbe pentru ca in final sa iei decizia potrivita nevoilor tale.

Tipuri de drujbe in functie de modul de alimentare

Drujba electrica

Majoritatea drujbelor electrice functioneaza pe baza unui cablu de alimentare si sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, spre deosebire de modelele pe benzina. Totodata, sunt mai micute si mai usor de transportat si folosit.

Motivul pentru care acest tip de drujba este folosit, in special, pentru sarcini mai simple, consta in viteza mica de miscare a lantului. Pentru a te asigura ca drujba electrica functioneaza la capacitate maxima, trebuie sa dispui de o priza sau de un prelungitor cu amperaj potrivit.

Drujba pe benzina

Drujba pe benzina, spre deosebire de cea electrica, este mai eficienta deoarece are o viteza mai mare de taiere. Dezavantajul consta in intretinerea costisitoare. Necesita alimentarea frecventa cu benzina, inlocuirea filtrului de aer si schimbarea uleiului. Verificarile periodice sunt esentiale pentru o functionare optima.

Alte dezavantaje

  • Produc mai mult zgomot;
  • Sunt grele;
  • Emana substante daunatoare mediului (fum);
  • Pornirea se realizeaza cu ajutorul unui cablu de care trebuie sa tragic in mod repetitive pana cand se produce “scanteia”.

Drujba electrica cu acumulator

Diferenta in acest caz este reprezentata, in mod evident, de modul de alimentare. Pentru a folosi acest tip de drujba, nu mai depinzi de un cablu, ca in cazul celei care functioneaza pe benzina.

Evident, sunt si dezavantaje precum: autonomia bateriei nu este suficient de mare, dar nici viteza lantului nu este impresionanta. Tocmai de aceea, drujba este recomandata exclusiv sarcinilor simple.

Branduri in materie de drujbe

Drujba Husqvarna s-a dovedit a fi cea mai viabila si mai puternica drujba. Tocmai de aceea se afla in topul preferintelor cumparatorilor. Evident, pe piata mai sunt prezente si alte branduri importante precum: Stihl, Heinner, Bosch. Decizia finala iti apartine in totalitate, insa nu uita sa o raportezi intotdeauna la nevoile tale.

loading...