Breaking news

Cum alegi mobila potrivită pentru bucătăria ta?

Mobilarea unei locuințe are în vedere cerințele fiecăruia dintre noi la nivel de confort și estetică. Atunci când vorbim despre bucătării, mobilarea are în vedere și caracterul practic al acestora, iar acest lucru schimbă destul de mult opțiunile.

Află cum îți poți alege în mod corect mobila de bucătărie și care sunt aspectele la care trebuie să fii atent. 

Alege mobilierul în funcție de nevoia de utilare

Dacă spațiul o permite, poți opta pentru mobilarea completă a bucătăriei, cu elemente de mobilier predefinite, gata realizate. Poți cumpăra bucătării complete de la Mathaus și te poți bucura de un aspect unitar în toată camera, care va contribui în mod cert la un aspect deosebit.

Bucătăriile complete îți oferă tot ceea ce ai nevoie în acest spațiu, de la dulapuri suspendate la corpuri de bază, blaturi și vitrine, astfel încât tu să te poți bucura de o eficientizare a proceselor de pregătire a spațiului. 

Alege mobilierul în funcție de culoarea camerei

Bucătăriile moderne sunt realizate într-o multitudine de nuanțe, în funcție de preferințele beneficiarilor și de restul amenajărilor din acest spațiu. Dacă spațiul bucătăriei este mic, ar trebui să nu optezi pentru culori închise la nivelul pereților și nici la nivelul mobilierului. 

Din contră, ar trebui să te orientezi spre bucătării cât mai luminoase, în nuanțe cât mai vesele, pentru a crea senzația de căldură și confort. 

Poți opta pentru mobilier în nuanțe de alb, bleu sau bej sau, dacă vrei să fii îndrăzneț, poți alege nuanțe de roșu, verde sau negru. Este important însă să asortezi cât mai bine culorile, fără a amesteca mai mult de 2-3 nuanțe, pentru ca bucătăria ta să fie organizată și cât mai aspectuoasă. 

Alege mobilierul în funcție de forma bucătăriei

Nu toate bucătăriile au o dispunere pe lungime, care să faciliteze cumpărarea elementelor de mobilier continue, prefabricate. În unele situații poate fi nevoie de completări suplimentare sau de o așezare distinctă, în funcție de tipul bucătăriei.

Spre, exemplu, dacă bucătăria are forma literei U, atunci mobilierul va trebui să urmeze acest traseu, pentru a permite o organizare eficientă. Același lucru se întâmplă și în cazul bucătăriilor care necesită dispunerea mobilierului pe colț sau în cazul bucătăriilor în formă de L.

De asemenea, va trebui să ai în vedere și alte elemente de mobilier, cum ar fi prezența insulelor de bucătărie, deoarece acestea fie vor trebui integrate în decor, fie va trebui să renunți la ele pentru a-ți mobila bucătăria cu elemente noi de mobilier. 

Alege mobilierul în funcție de dispunerea ferestrelor și a ușilor

Căile de acces în încăpere influenșează uneori și amenajarea mobilierului. Pentru că ușile și ferestrele au în cele mai multe dintre cazuri deschiderea spre interior, va trebui să fii atent la alegerea mobilierului astfel încât acesta să nu incomodeze  traficul.

Pentru aceasta este nevoie de o măsurătoare corectă și eventual de ajutor din partea unui proiectant sau specialist în design interior, care să te poată ajuta cu dispunerea elementelor de mobilare. 

Alege mobilierul în funcție de pereți și pardoseală

În unele situații poate fi important să alegi mobila în funcție de felul în care sunt placați pereții și pardoseala. Dacă în bucătărie ai amenajat aceste suprafețe cu marmură sau granit lucios, atunci poți opta pentru elemente lucioase de mobilier. De asemenea, dacă ai ales travertinul pentru amenajare, atunci poți alege mobilier în nuanțe natur, care să complimenteze cât mai bine aspectul pietrei naturale. 

Indiferent de tipul bucătăriei sau de elementele de decorare este important să știi că există soluții de amenajare pentru orice spațiu. Verifică site-urile de profil, precum Mahaus și alege bucătăriile dorite, astfel încât spațiul în care pregătești mesele zilnice să fie cu adevărat îmbunătățite și înfrumusețate.  

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/UDDULE_eIBY

>