Breaking news

Cum alegi încălțămintea pentru copii? Iată câteva reguli cu ajutorul cărora nu vei da greș!

loading...

Alegerea unei încălțăminte calitative pentru copii este esențială atât pentru confortul celor mici, dar și pentru modul în care se va dezvolta piciorul.

De asemenea, mersul este influențat de încălțăminte și dacă nu este corespunzătoare, copilul va călca greșit, ceea ce poate conduce la dureri și la anumite afecțiuni. În continuare, îți prezentăm câteva sfaturi despre cum poți să alegi incaltaminte copii corespunzătoare. În cazul în care nu știi de unde să achiziționezi, îți recomandăm Marelbo. Poți comanda de pe site sau poți merge într-un magazin fizic (în prezent sunt aproape 60 de magazine în marile orașe din țară). Încălțămintea este realizată din piele naturală, iar prețurile sunt de producători. 

  • Alege piele naturală 

În primul rând, o încălțăminte ideală pentru copii este realizată din piele naturală, atât la interior, dar și la exterior. Nu contează atât de mult tipul pielii, dar contează să fie naturală. Astfel, încălțămintea se va adapta perfect la piciorului copilului, nu va permite umezelii să se acumuleze și astfel sa producă vreo afecțiune (cum ar fi ciuperca piciorului) și cel mai important îi va oferi susținerea necesară fără a se deforma. Încălțămintea care se deformează în timpul mersului poate afecta destul de grav piciorul, având în vedere ritmul de creștere al copiilor. 

  • Optează pentru talpă flexibilă 

Talpa pentru încălțămintea copiilor trebuie să fie flexibilă. Probabil ai observat și tu că ori de câte ori îți cumperi încălțăminte, te deranjează dacă talpa este rigidă. La copii, talpa flexibilă este esențială deoarece îi ajută să învețe mersul corect și nu le afectează articulațiile. Dacă talpa ar fi rigidă, copilul ar păși greșit și astfel, în timp, articulațiile piciorului și articulațiile șoldului ar avea de suferit. 

  • Marimea ideală 

Deși ai putea crede că este dificil să nimerești mărimea ideală pentru copii, nu este deloc așa. În primul rând, trebuie să te ghidezi după tabelul că măsuri pus la dispoziție de fiecare magazin. Îi măsori copilului talpa și astfel îți dai seama ce măsură corespunde lungimii tălpii. Totuși, când alegi încălțămintea, asigură-te că este cu un centimetru mai lungă decât talpa copilului. Astfel, nu îl va strânge și te vei asigura că va putea purta perechea de încălțăminte tot sezonul (copiii cresc foarte repede și s-ar putea să ai surpriza ca o pereche de încălțăminte să rămână mică după prima lună, în funcție de etapa de creștere în care se află copilui). 

  • Vârf larg și înalt

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este cel legat de vârful pantofilor. Nu cumpăra încălțăminte cu vârful ascuțit sau cu un vârf prea îngust. Degetele copilului trebuie să stea relaxate, pentru a-i permite să meargă confortabil și pentru a nu afecta dezvoltarea acestora. De asemenea, varful trebuie să fie și suficient de înalt astfel încât să nu apese degetele copilului și să îi provoace durere sau dificultăți la mers. 

  • Să aibă ștaif rigid

Pentru o susținere corectă a călcăiului și a întregului picior, este necesar ca ștaiful să fie rigid. Astfel, se va împiedica apariția Talus-valgusului și se vor evita și alte complicații cauzate de o susținere necorespunzătoare și un mers incorect. 

Sursa foto: marelbo.com

loading...