Breaking news

Cum alegi încălțămintea de iarnă pentru copilul tău

Vrei să-l duci pe cel mic la munte, ca să ia contact cu lumea sporturilor de iarnă? Bună alegere! Însă, pentru a face acest lucru, este esențial ca prichindelul să fie bine echipat, de la haine și încălțăminte, până la accesorii și, evident, sanie și schiuri.

Una dintre principalele griji ale părinților este aceea de a cumpăra încălțămintea potrivită pentru iarnă, implicit pentru o vacanță la munte. Iată care sunt criteriile pe care să le ai în vedere, atunci când alegi încălțămintea de iarnă pentru copii, din articolul de mai jos!

Cumpără încălțări călduroase

Fiindcă iarna aduce temperaturi scăzute și o umiditate ridicată, este recomandat să-i alegi copilului încălțări care să-i țină de cald. Confortul termic este un criteriu major, astfel încât cel mic să se joace în siguranță. Poți opta pentru ghetute copii din materiale termice realizate din bumbac, lână sau alte fibre naturale. Aceste modele împiedică supraîncălzirea, apariția mirosurilor și transpirația în exces. La fel de potrivite sunt și cizmele pentru copii sau perechile clasice de bocanci, în care copilul să se simtă confortabil când se joacă în zăpadă.

Fii atent la materiale!

Încălțămintea de iarnă pentru copii trebuie să fie confecționată din materiale naturale. De pildă, ghetele și cizmele din piele sau alte fibre naturale sunt cele mai recomandate modele pentru copii, deoarece sunt flexibile și moi. Mai mult, aceste încălțări sunt durabile, ceea ce le permite copiilor să stea prin zăpadă cât este ziua de lungă. În afară de pielea naturală, alege și încălțările impermeabile, astfel încât umiditatea să nu influențeze confortul micuțului.

Verifică mărimea încălțămintei

În perioada rece, prichindelul are nevoie de încălțăminte comodă, aleasă în mărimea potrivită. La săniuș sau la o bulgăreală strașnică, juniorul poate folosi numeroase perechi de șosete, fără că încălțările să-l strângă. Încălțămintea prea mică poate crea disconfort și poate influența negativ dezvoltarea oaselor, iar cea prea mare îngreunează deplasarea. O mărime corectă la încălțăminte îi va permite micuțului să se dea cu sania sau cu bobul în cele mai bune condiții.

Alege încălțările în funcție de talpă

Iarna, fie că puiul este într-o vacanță la munte sau în drum spre școală, tot va întâmpina zone cu polei, așa că încălțările pentru copii cu talpa antiaderentă sunt un must. Bocancii, ghetele sau cizmele cu o astfel de talpă îl ajută pe copil să se miște în voie, să se joace și, să meargă în siguranță în timpul iernii.

Gândește-te la înălțimea încălțămintei

Un alt criteriu de care să ții cont este înălțimea încălțărilor pentru iarnă. De pildă, modelele înalte, până la genunchi, protejează de stratul mare de zăpadă dar sunt potrivite pentru purtarea pe scurtă durată, fiindcă afectează circulația periferică.

Cumpără-i celui mic încălțăminte care să nu-i afecteze circulația și sănătatea picioarelor, precum cizmele și ghetele de o înălțime medie, astfel încât acesta să se simtă confortabil.

Ține cont de preferințele copilului

Nu în ultimul rând, ține cont și de gusturile copilului atunci când vine vorba despre achiziționarea încălțărilor pentru sezonul alb. Micuțul va fi încântat să aleagă singur încălțările în culoarea, forma și modelul preferat. În timp ce fetele vor fi bucuroase la vederea unei perechi de cizme deschise la culoare, accesorizate, băieții sunt mai atrași de personajele animate preferate sau de nuanțe închise.

Acest lucru îl va motiva pe puști să poarte cu plăcere încălțămintea de iarnă.

Confortul este esențial în alegerea încălțămintei pentru puiul tău! Alege încălțările comode, în numărul potrivit și călduroase și nu vei da greș.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/vHZte5Wl3Fg

>