Breaking news

Cum alegi firma de transport marfă în funcție de nevoile tale?

loading...

Știi că ai încheiat parteneriatul potrivit cu o companie din domeniul logisticii și al transporturilor de marfă atunci când nevoile tale sunt întâmpinate cu răspunsuri corecte, menite să susțină dinamica întregului proiect. 

Astfel de nevoi sunt mai mult decât variate, de la necesitatea unor timpi de expediere în baza unor criterii prestabilitate, la asigurarea unui flux de monitorizare 24/7 a mărfurilor expediate, iar această listă poate continua. 

Așadar, îți propunem în rândurile de mai jos o abordare diferită, privind alegerea partenerului logistic adecvat, pe baza enunțării celor mai des întâlnite nevoi pe care le poți avea:

“Am nevoie de cele mai bune servicii adaptate bugetului meu”

Atunci când bugetul reprezintă un criteriu esențial de alegere a companiei de transport partenere, este esențial să ții cont și de serviciile la care poți avea acces, în baza plafonului de care dispui. În etapa de discuții incipiente cu un posibil partener logistic, află cât mai multe răspunsuri privind: 

  • Reducerile de care poți beneficia pe termen scurt, mediu și lung; 
  • Variantele de facturare (ex: facturarea / metru pătrat ocupat în camion); 
  • Soluțiile din flota auto cu un consum eficient, sau care dispun de spații suplimentare pentru depozitarea unui surplus de marfă (ex: mijloace de transport double-deck). 

“Am nevoie de un partener pliat pe complexitatea proiectului”

Este o nevoie de bază pentru fiecare companie beneficiară, concentrată pe expedițiile de mărfuri în plan național și internațional. 

Un proiect de această natură poate fi extrem de complex, pe baza unor factori precum: distanța parcursă, natura încărcăturii transportate, legislația specifică zonei către care se realizează transportul international de marfa samd 

Alege un partener logistic ce poate susține eforturi ridicate în fața scenariilor apărute inopinat, mai ales în cazul transporturilor internaționale de marfă. Nevoia ta de a găsi în piață o soluție potrivită pentru complexitatea proiectelor tale își găsește răspuns în: 

  • Rezolvarea rapidă a problemelor de natură legislativă (mai ales la frontieră);
  • Gestionarea neconcordanțelor cu timpii de lucru ai destinatarului; 
  • Identificarea celor mai bune soluții de tip “Plan B”, în cazul unor probleme aprute inopinat pe traseu. 

“Am nevoie să știu cu exactitate parcursul fiecărei etape”

Indiferent de durata expediției, cantitatea de marfă transportată sau destinația către care se îndreaptă transportul planificat alături de partenerul tău, acesta trebuie să răspundă prompt nevoii tale de informații. Transparența este esențială pentru continuitatea unui astfel de parteneriat. 

Dacă îți dorești să ai succes alături de compania selectată din piață, chiar de la primul transport internațional de marfă pe care l-ați planificat împreună în cel mai mic detaliu, este esențial să înțelegi modul în care aceasta comunică. 

Intuiești că îndeplinirea obiectivelor propuse este determinată de o comunicare avută în timp real, indiferent de etapa proiectului? În acest caz, asigură-te ca partenerul logistic: 

  • Poate fi dispus să aloce o echipă dedicată excusiv pe proiectul tău; 
  • Dispune de sisteme performante pentru monitorizarea transportului, pe întreaga durată a expediției planificate; 
  • Oferă informații clare și recomandări pliate pe context, atunci când proiectul întâmpină anumite dificultăți, ce necesită un raspuns prompt și în timp real. 

Iată care sunt principalele nevoi ale unei companii beneficiare, de care un partener logistic trebuie să țină cont pentru a livra servicii corecte și prețuri avantajoase. Este important să ai pregătită o astfel de listă, atunci când cauți o firmă de transport, sau când negociezi deja parametrii unui eventual proiect. 

În lipsa unui set clar de nevoi, reieșite din obiectivele de business pe care compania ta le are, găsirea partenerului logistic potrivit poate fi o sarcină asociat unor complicații pe care nu și le dorești. Așadar, stabilește-ți clar prioritățile, pentru dacă tratezi responsabil acest aspect, nu va mai fi decât o chestiune de timp până la găsirea răspunsului ideal.  

loading...