Breaking news

Cum alegi corect ochelarii de vedere in functie de forma fetei

Daca porti ochelari de vedere de mai mult timp, stii cat de important este sa alegi corect rama acestora. Daca ai inceput de curand sa porti ochelarii de vedere sau esti pe cale sa iti faci o pereche, trebuie sa stii ca rama pe care o vei alege va schimba destul de mult modul in care arati. Este important sa stii ca o rama de ochelari potrivita tie, iti va scoate in evidenta trasaturile, pe cand o rama de ochelari nepotrivita – nu te va avantaja deloc.

Daca esti in cautarea unei rame ochelari de vedere, iata cum sa iti alegi ramele in functie de forma fetei.

Forma fetei este extrem de usor de identificat. Iata cele 6 categorii in care te poti regasi:

  • Fata ovala;
  • Fata rotunda;
  • Fata in forma de inima;
  • Fata alungita;
  • Fata patrata
  • Fata trapezoidala

Daca forma fetei tale este ovala trebuie sa stii ca esti un norocos pentru ca poti alege aproape orice rama ochelari de vedere pe care o regasesti pe piatade la rame clasice pana la cele asimetrice.

Daca forma fetei tale este rotunda este important sa te feresti de ramele patrate sau dreptunghiulare si sa iti indrepti atentia catre ramele mai discrete si mai finute.

Daca forma fetei tale are aspect de inima iti recomandam sa iti indrepti atentia catre ramele subtiri, in forma de oval, rotunde sau chiar ochi de pisica.

Daca forma fetei tale este alungita iti recomandam sa iei in considerare ramele rotunde, ovale, proeminente cu sau fara contur.

Daca forma fetei tale este patrata iti recomandam sa iti indrepti atentia catre ramele rotunde, cu sau fara contur, dar cat mai rotunjite. De asemenea, poti opta si pentru rame ceva mai inguste.

Daca forma fetei tale este trapezoidala iti recomandam rame pentru ochelari de vedere cu margini proeminente care sa accentueze partea superioara a fetei.

De asemenea, iti recomandam sa probezi cat mai multe rame de ochelari si sa o alegi pe aceea care ti se potriveste cel mai bine, si cel mai important, care iti ofera cel mai ridicat nivel de confort.