Breaking news

Cum alegi cizmele de damă potrivite? 3 sfaturi

Cizmele sunt un tip de încălțăminte ce nu trebuie să lipsească din garderoba oricărei femei. Anumite modele pot fi purtate doar în timpul sezonului rece, pe când altele sunt potrivite chiar și atunci când este cald afară. Descoperă din articolul nostru cum să alegi cizmele potrivite în funcție de nevoile tale.

Criterii pentru alegerea cizmelor de damă potrivite

Cu siguranță în magazine găsești zeci de modele de cizme cu toc din piele naturală care îți fac cu ochiul, însă nu toate opțiunile vor fi potrivite pentru tine. Atunci când vrei să achiziționezi o nouă pereche de încălțăminte, ia în considerare și avantajele sau dezavantajele pe care ți le oferă. Cel mai important criteriu de care să ții cont este forma corpului tău. Iată ce îți recomandăm:

Ține cont de forma gambelor tale

  • Dacă ai gambele extrem de subțiri, cizmele înalte obișnuite s-ar putea să îți cauzeze disconfort în timpul deplasării sau să arate inestetic. În schimb, optează pentru acele modele tip “șosetă”, care se mulează perfect pe picior. De asemenea, evită cizmele cu tocuri groase deoarece îți vor subția și mai tare gambele, la nivel vizual.
  • Dacă ai gambele mai groase, cizmele înalte cu tocul subțire nu sunt potrivite pentru tine. Acestea vor crea un contrast nedorit între picioarele tale și încălțăminte. Îți recomandăm să alegi cizme care ajung puțin mai sus de genunchi și care se mulează frumos pe picior. 

Alege în funcție de siluetă

  • Dacă ești înaltă și ai picioarele lungi și subțiri, vei arăta excelent atât într-o pereche de cizme înalte și cu tocul subțire, cât și în modelele casual, cu talpa plată. Pe de altă parte, este indicat să eviți cizmele cu platformă și tocuri mult prea înalte, deoarece vei crea un efect de disproporționare. 
  • Dacă ești scundă și suplă, optează pentru cizme înalte și cu vârful ascuțit, care îți vor alungi în mod plăcut picioarele. Cizmele butucănoase, pe coturn, sunt de evitat însă, din cauza dezechilibrului optic pe care îl creează. 

Optează pentru culoarea potrivită

  • Atunci când ești minionă și voluptoasă, încearcă să alegi cizme în culori cât mai închise, pe care să le asortezi cu dresurile sau pantalonii pe care îi porți. Acest lucru va crea continuitate în partea de jos a corpului.
  • Cizmele deschise la culoare sunt ideale pentru femeile scunde și suple deoarece vor muta atenția celor din jur asupra picioarelor; acest lucru va oferi un echilibru din punct de vedere al proporțiilor. 
  • Dacă ai gleznele foarte subțiri și îți dorești un efect vizual de îngroșare, alege cizme în culori închise și cu decorațiuni în partea superioară. Dacă sunt puțin lărguțe în jurul gleznei, este ideal! Cataramele sau elementele de fixare vor participa la echilibrarea proporțiilor siluetei. 

Ia în considerare aspectele pe care ți le-am prezentat și alege încălțăminte comodă, care să te avantajeze. Nu uita faptul că nu formele corpului sunt cele care te definesc în materie de modă, ci alegerile pe care le faci când vine vorba despre articolele purtate.   

>