Breaking news

Cum alegi cele mai potrivite produse de îngrijire pentru tipul tău de piele?

Pielea este unul dintre cele mai importante organe ale corpului și tocmai de aceea trebuie să îi acorzi o atenție sporită în fiecare zi.

O piele fermă și strălucitoare te face să pari mai tânăra, mai frumoasă, iar ridurile nu au nicio șansă de a apărea prea curând. Cu toate astea, ritualul de îngrijire este unul minuțios și implică atât cunoașterea în detaliu a tipului tău de piele și a nevoilor pe care le are aceasta, cât și alegerea corectă a produselor de îngrijire.

Iată ce factori trebuie să iei în considerare atunci când alegi produsele potrivite pentru pielea ta:

  1.     Ce tip de piele ai: uscată, mixtă, grasă, sensibilă.

Acesta este primul lucru de care trebuie să ții cont, deoarece dacă alegi un produs pentru piele grasă, deși tu ai pielea uscată, nu vei reuși altceva decât să o usuci și mai tare. De aceea, e bine să îți analizezi bine tipul de piele și să optezi pentru cremele și produsele de îngrijire adecvate. De asemenea, este indicat să alegi produse de calitate de la brand-uri cu experiență, cum ar fi Sabon România, deoarece este important să știi că produsul pe care îl folosești conține substanțe naturale și benefice pentru piele.

  1.     Ce probleme de piele ai

Roșeață, acnee, cicatrici sau sensibilitate crescută – oricare dintre aceste probleme trebuie să fie un factor decisiv în achiziționarea produsului potrivit pentru tine, deoarece trebuie să tratezi inclusiv cauza apariției lor. Trebuie să ai grijă, însă, la ce alegi, pentru că unele cosmetice de proastă calitate pot spori aceste probleme sau pot cauza o sensibilitate și mai mare a pielii.

  1.     Alergiile

Dacă te știi alergică la vreun compus sau substanță, neapărat trebuie să verifici pe eticheta produsului ca acestea să nu se afle printre ingrediente. În caz contrar, te poți alege cu probleme mari și iritații extrem de inestetice.

  1.     Calculează-ți bugetul

Gândește-te cât de mult esti dispusă să investești în produsele pentru îngrijirea pielii. În funcție de buget, decide care este brand-ul care conține produsele cele mai atrăgătoare pentru tine și fă o listă cu ceea ce ai nevoie.

  1.     Dacă nu crezi că te descurci singură, apelează la un specialist

Majoritatea femeilor preferă să apeleze la un specialist dermatolog care să facă o analiză amănuntiță a tipului de piele, urmată de o recomandare a produselor pe care să le cumpere. În acest fel, ești 100% sigură că sfatul medicului te va ajuta mult mai mult decât dacă stai de una singură și citești pe net tot felul de păreri și recomandări.

Așadar, trebuie să iei în calcul o mulțime de factori atunci când vrei să îți creezi un ritual de îngrijire a pielii. Pentru ca tenul tău să aibă mereu un aspect tânăr și frumos, dar si pentru a preveni apariția ridurilor, contează extrem de mult să folosești produsele potrivite. Astăzi, poți alege dintre sute de articole cosmetice, care mai de care mai specifice pentru orice tip de problemă sau caracteristică a pielii.

Tu cum îți îngrijești pielea zi de zi?

Photo: Shutterstock.com 

>