Breaking news

Cum alegi cel mai bun radiator pentru baia ta?

Caloriferele moderne creează o ambianță caldă, oferindu-ți cea mai bună și plăcută experiență în baie. Sunt soluțiile ideale de încălzire. Cu atât mai mult cu cât, în perioada contemporană, poți alege dintr-o gamă variată de calorifere de baie de tip portprosop sau decorative, într-un număr mare de finisaje și stiluri.

Vei descoperi cât de ușor este să creezi o zonă de impact în baie, prin simpla adăugare a unui radiator. De asemenea, nivelul ridicat de căldură oferit este criteriul de bază pentru o experiență de baie confortabilă garantată. 

Așadar, dacă ai început planificarea băii tale de vis, dar nu ești sigur cum să alegi cel mai bun calorifer pentru proiectul tău, te vom ghida printr-o serie de informații care sperăm să te ajute să găsești caloriferul perfect. 

Ce tip de radiator alegi? 

Standard: Un radiator de baie standard va fi conectat la un sistem de încălzire central existent. Asta înseamnă că va funcționa ca orice alt calorifer din casa ta, fiind limitat în lunile de primăvară și vară, când încălzirea centrală ar putea să nu fie folosită deloc.

Electric: Aceste tipuri de calorifere au câștigat popularitate în ultima perioadă, odată cu creșterea preferinței anumitor clienți de a renunța la încălzirea pe gaz în favoarea celei electrice.

Caloriferele electrice pot fi similare ca și formă cu cele clasice din oțel sau aluminiu sau ca cele portprosop, dar cu alimentare electrică. Dispunând de comenzi simple, radiatoarele electrice pot fi conectate la o priză separată sau pot fi conectate direct la rețea de către un electrician calificat.

Marele lor avantaj este faptul că pot fi folosite și în anotimpurile călduroase, independent de celelalte calorifere din locuință. 

Portprosop: Aceste tipuri de calorifere de baie au un specific funcțional, acela de a putea fi folosite pe post de suport încălzit pentru prosoapele de baie, fiind construite sub forma unor grile de tuburi paralele din aluminiu. Rolul lor însă, nu este pur funcțional, având de asemenea și un design modern, minimalist.

Decorativ: Este cel mai nou concept în materie de calorifere. Poți alege de la modele decorative clasice dar cu finisaje speciale, la calorifere care imită alte piese de mobilier sau care sunt create în așa fel încât să nu dea senzația de produs tehnic. De regulă, aceste radiatoare sunt adevărate opere de design.

Tubes Plain Calorifer decorativ vertical dublu – GQS German Quality

Ce trebuie să iei în considerare atunci când instalezi un radiator în baie?

Instalarea unui calorifer pentru baie va depinde de câțiva factori, de la dimensiunea acestuia până la locația conductelor existente. De asemenea, este important să iei în considerare amplasarea radiatorului înainte de a adăuga obiectele sanitare sau piesele de mobilier, deoarece, poziționarea acestuia se va realiza de cele mai multe ori în zone unde vei avea mai greu acces după adăugarea celorlalte elemente de baie.

Dacă înlocuiești pur și simplu un radiator mai vechi, acordă atenție zonei de amplasare, aceasta ar putea necesita extinderea conductelor sau a instalațiilor sanitare existente.

Suporturile încălzite pentru prosoape sunt puțin mai simple, putând fi conectate direct la rețea, dar este important să le instalezi pe cel mai rece perete din baie, asigurându-te că nivelul de căldură este distribuit eficient. Acesta este de obicei un perete exterior al băii. Poți lua în considerare și amplasarea în raport cu zona unde se află cada sau cabina de duș. 

Radox Aramis Calorifer portprosop – GQS German Quality

Radiatoare contemporane pentru baie

Radiatoarele moderne de baie au un design ultra-contemporan, într-o gamă de finisaje elegante. Multe sunt disponibile în modele mari, cu coloane, dar există și variante compacte, minimaliste, care se potrivesc oricărei băi moderne, indiferent de dimensiunile acesteia.

Radiatoarele contemporane au, de asemenea, un design original, fără a compromite puterea termică. Disponibile de obicei într-o gamă largă de finisaje, acestea ar putea fi completarea perfectă pentru orice baie modernă. Sunt o alegere elegantă și rafinată, dar care aduc și un plus de funcționalitate în baia ta.

Pe germanquality.ro găsești disponibile o mulțime de calorifere baie cu finisaje moderne, ce pot aduce un plus de rafinament în orice baie! 

sursa foto: www.germanquality.ro

>