Breaking news

Cum alegem culoarea canapelei

Amenajarea spațiului de locuit este deseori complicată, dar poate cea mai dificilă alegere este cea a culorii mobilierului. Există situații în care culoarea canapelei din living este cea care dă tonul întregii locuințe, însă la fel de bine se poate ca aceasta să fie ultima piesă de mobilier, prin urmare trebuie să se încadreze într-un decor deja amenajat.

Cu multă vreme în urmă se punea accentul pe elementele de mobilier în culori simple, deseori sobre, însă în acest moment paleta de culori a canapelelor, în special, este una surprinzător de vastă. O canapea verde smarald cu siguranță va capta atenția oricui și va oferi o notă de rafinament întregii locuințe. Procesul de alegere a culorii ideale pentru o canapea nu trebuie să fie rapid, iar dacă sunt bifate câteva aspecte importante, alegerea viitoarei canapele este cu un pas mai aproape de finalizare.

Tocmai pentru a simplifica procesul de căutare a culorii perfecte pentru canapea, am adunat informațiile de care oricine interesat de achiziționarea unei canapele ar trebui să țină cont.

Spațiul de destinație

Canapeaua nu este o piesă de mobilier doar pentru living, ci se poate integra cu ușurință într-un dormitor, într-un dressing generos sau chiar într-un hol. În funcție de mărimea locuinței, canapeaua poate fi esențială în anumite zone, tocmai pentru că spațiul permite acest lucru.

Culoarea unei canapele pentru dormitor ar trebui să fie caldă, relaxantă, precum un roz pudră, un portocaliu discret sau chiar un bej. Dormitorul este spațiul în care odihna este primordială, iar culorile calde ajută la crearea unui spațiu de relaxare.

În cazul în care spațiul de destinație este un living, lucrurile se pot schimba. O canapea turcoaz s-ar integra perfect într-un living cu pereți albi, podea albă și cu alte piese de mobilier în nuanțe deschise. Se pune accent pe o culoare stridentă atunci când designul încăperii este unul minimalist, iar dacă se merge pe un design vintage sau tradițional, culoarea canapelei se poate orienta spre maro, negru sau vișiniu.

Personalitatea consumatorului

Culoarea canapelei nu se alege doar în funcție de spațiul de destinație, ci ar fi indicat să fie o combinație între design, spațiul în care se va amplasa canapeaua și personalitatea consumatorului. Persoanele calme, liniștite, se vor regăsi în nuanțe de verde, în timp ce personalitățile dominatoare și impunătoare se vor orienta întotdeauna către nuanțe de roșu, fie el mai aprins sau mai închis. Entuziasmul și starea de bine se vor intersecta perfect cu o nuanță galbenă de canapea, în timp ce persoanele atente la detalii vor alege mereu o canapea albastră sau bleu.

Există o explicație în spatele fiecărei culori

De-a lungul timpului, culorile au fost asociate cu tipurile de personalitate și s-a demonstrat că acestea transmit emoții și pot influența starea de spirit a unei persoane.  În funcție de starea de spirit pe care o emană fiecare culoare, alegerea poate fi mai ușoară.

Canapea neagră

Negrul denotă seriozitate și impune respect în orice încăpere, iar cu toate că poate crea impresia unui spațiu intimidant, o canapea neagră va întări senzația de încredere și de rafinament. Este potrivită spațiilor generoase.

Canapea verde

Verdele este asociat cu bunăstarea, iar alegerea unei canapele verzi sau a unui colțar verde smarald emană echilibru și stabilitate. Se integrează cu ușurință într-un living în culori neutre și păstrează o notă de relaxare.

Canapea albastră

Albastrul este culoarea armoniei, în special atunci când este într-o nuanță mai deschisă, iar o canapea albastră va crea o oază de liniște în orice încăpere. O nuanță de albastru închis va păstra senzația liniștitoare, însă va oferi un plus la imaginea de ansamblu a livingului.

Canapea galben muștar

Creativitatea, fericirea și libertatea sunt specifice unei culori galbene, ce poate însufleți chiar și un living ce pare anost, în nuanțe de gri sau chiar închise. Denotă jovialitate, dar în același timp o canapea galben muștar conferă cadrul ideal pentru creație și productivitate, dar și pentru socializare.

În tonuri calde sau stridente, culoarea unei canapele trebuie să fie în cele din urmă pe gustul celui care o alege și să se potrivească așteptărilor sale. Dacă se ține cont și de restul decorului, de numărul pieselor de mobilier din jur și de impactul culorii, alegerea va fi cu siguranță cea mai bună.

>