Breaking news

Cum alegem căruciorul perfect pentru copilul nostru

loading...

Venirea pe lume a unui copil reprezintă o mare bucurie în familie, însă, când vine vorba de alegerea unui cărucior pentru acesta, lucrurile se complică și de multe ori devine un coșmar pentru cei doi proaspăt părinți.

carucioare copiiPentru a nu ajunge în astfel de situații vă oferim câteva sfaturi utile de care să țineți cont atunci când plecați la “vânătoarea” de cărucioare pentru copilul dumneavoastră.

Orice ieșire în parc sau la plimbare prin magazine împreună cu un bebeluș este o adevărată aventură care devine aproape un sport extrem atunci când ieși cu doi. De aceea este foarte important modelul de cărucior pentru care optezi.

Magazinele online oferă foarte multe modele de cărucioare copii, astfel că poți să faci o selecție chiar din fotoliu, ținând cont de următoarele criterii pe care vi le recomandă.

Înainte de designul și nuanțele viu colorate care-ți răpesc privirea, trebuie să primeze siguranța și confortul bebelușului. Ținând cont de faptul că vei utiliza căruciorul timp de circa doi ani de zile ca să-ți plimbi bebelușul fie prin parc, fie de acasă către medicul de familie sau la piață, ar fi bine să nu faci rabat la calitate, să nu te zgârcești și să te alegi cu un chilipir care se strică la prima ploaie.

Dragă mami, pentru a putea merge și singură la plimbare cu copilul, este recomandat un cărucior ușor, fără prea multe accesorii, pe care să îl mânuiești simplu peste borduri, printre ușile magazinelor sau pe aleile din parc.

Dacă știi că vei călători multă vreme cu mașina, îți va fi de folos un cărucior care include și scoica de mașină, ce poate fi montată și pe cadrul căruciorului, odată ajunși la destinație.

Dacă folosești mijloacele de transport în comun, vei avea nevoie de un cărucior foarte ușor care se strânge foarte lejer cu o mână.

Dacă sarcina este gemelară, vei avea nevoie de un cărucior dublu, pentru gemeni.

Dacă stai la bloc, trebuie să iei în considerare dimensiunile liftului, așa că trebuie să știi lungimea, lățimea și înălțimea căruciorului pentru a vedea dacă încape în lift.

Dacă destinațiile tale sunt, în general, locuri cu podele netede, cum ar fi în mall, atunci poți opta pentru un cărucior cu roți mici. Dacă îți plac plimbările în parc, pe terenuri denivelate,  îți trebuie un cărucior cu jante mai mari și roți gonflabile, eventual și cu suspensii.

Cărucioarele cu mâner întreg sunt cu 30% mai ușor manevrabile decât cele cu două mânere.

De asemenea, asigură-te că bebelușul este adăpostit și în siguranță în cărucior și că este ferit de expunerea la soare, praf, ploaie sau vânt.

Dacă vei ține cont de toate aceste detalii și sfaturi, cu siguranță alegerea unui cărucior pentru copilul tău va fi o adevărată plăcere.

loading...