Breaking news

Cum aleg cel mai bun smartwatch pentru copil

loading...

Alegând un smartwatch pentru copilul tău, vei remarca cu siguranță faptul că există deja pe piață numeroase mărci și modele. Alegerea unui smartwatch potrivit pentru copil poate fi o sarcină dificilă pentru o persoană fără cunoștințe în acest domeniu.

Pentru a face cea mai potrivită alegere trebuie să te bazezi pe unele criterii importante asupra cărora ne vom opri în detaliu în cele ce urmează.

Design

Deoarece ceasul inteligent pe care îl cauți este destinat unui copil, alegerea designului nu este o misiune deloc ușoară. Dacă ceasul va fi oferit unei fete atunci cel mai bine ar fi ca acesta să aibă culoarea roz sau albastru dacă va fi oferit unui băiat. Trebuie să eviți modelele sobre și plictisitoare.

Funcționalități

Un smartwatch pentru copil este conceput în așa fel încât să confere siguranță copilului și pentru a-i permite părintelui să știe unde se află copilul în orice moment. Optează deci pentru un smartwatch cu GPS integrat ceea ce îți va permite să cunoști poziționarea exactă a copilului. Ceasurile inteligente fără GPS nu sunt foarte precise. În plus, verifică dacă modelul ales este dotat cu butonul SOS, acesta din urmă declanșează alarma în câteva secunde în cazul în care copilul este în pericol, ținând apăsat butonul timp de trei secunde. Un smartwatch în care ai posibilitatea să introduci cartela SIM este ideal pentru a putea stabili o comunicare bidirecțională cu copilul, adică pentru a emite și a recepționa apeluri.

Autonomia bateriei

Majoritatea ceasurilor inteligente bune pentru copii de pe piață sunt dotate cu o baterie de ultima generatie. Insă, odată bateria descărcată, acesta nu mai poate fi utilizat. Încearcă să alegi un smartwatch bun care dispune de o capacitate mai mare a bateriei ceea ce va evita ca micuțul să se trezească cu bateria descărcată în mijlocul zilei. Favorizează modelele care vin cu opțiunea de încărcare rapidă deoarece este mult mai practică.

Costurile

Acest criteriu depinde în general de modelul pe care vrei să î achiziționezi. Cele mai scumpe ceasuri inteligente de pe piață sunt cele din gama premium însă sunt deosebit de performante și fiabile. Ceasurile inteligente din gama mid range spre exemplu sunt mai ieftine însă nu oferă aceleași performanțe ca cele din gama premium. Este important să stabilești încă de la început bugetul pe care vrei să îl investești într-un smartwatch, marca și modelul. Încearcă să faci această achiziție în perioade în care există unele promoții, astfel vei beneficia de mici reduceri de preț.

Care este diferența dintre un smartwatch pentru un copil și un smartwatch pentru adulți?

Chiar dacă toate sunt ceasuri inteligente, ceasurile inteligente pentru copii nu au aceleași funcționalități ca și cele pentru adulți. Modelele pentru copii sunt special concepute pentru securitatea copiilor și pentru a le permite părinților să știe unde se află copilul în orice moment al zilei. Un smartwatch pentru adult oferă funții precum podometru, frecvență cardiacă, urmărirea somnului, numărului de calorii arse și funcții conectate de care utilizatorul poate profita conectând ceasul intelogent de smartphone precum primirea de mesaje și apeluri, posibilitatea de a accesa rețelele sociale.

loading...