Breaking news

Cum ajută un portal resurse umane companiile cu un număr ridicat de angajați?

Pentru o funcționare optimă a companiilor cu un număr ridicat de angajați, un portal resurse umane, dar și o semnatura electronica sunt instrumente digitale care le vin în ajutor.

Desfășurarea cu rapiditate a operațiunilor administrative este asigurată de soluții tehnologice precum acestea, care ușurează considerabil activitatea specialiștilor HR. Atunci când trebuie să gestioneze un volum mare de documente, responsabilii din departamentul de resurse umane ar putea să-și eficientizeze sarcinile cu soluții software, precum un portal resurse umane sau o semnatura electronica.

Cereri de concediu, adeverințe sau ore suplimentare, posibile dintr-un portal resurse umane

Un mijloc de a facilita comunicarea în cadrul companiei tale este o platformă pentru angajați, care să reducă timpul necesar pentru efectuarea și aprobarea unor cereri de concediu sau a unor adeverințe, și anume un portal resurse umane unde au acces specialiștii de resurse umane, dar și managerii. Adeverințele pot fi semnate rapid în format digital cu o semnatura electronica, aplicată de superiori sau de specialiștii HR. De asemenea, utilizând un portal resurse umane, salariații pot solicita efectuarea unor ore suplimentare sau pot cere învoiri printr-o procedură mult mai simplă.

Totodată, angajații au acces la fluturașii de salariu dintr-un portal resurse umane și pot vizualiza balanța concediilor, pentru a ști câte zile de concediu mai au disponibile. Prin folosirea acestui modul, nu mai este nevoie de schimburi de mesaje sau mailuri între angajați și departamentul HR pentru a afla asemenea informații. De aceea, tot mai multe organizații caută să-și dezvolte partea administrativă prin implementarea celor mai performante softuri disponibile pe piață, precum un portal resurse umane.

Alături de un modul de semnatura electronica, un portal resurse umane ajută companiile cu un număr mare de angajați să administreze personalul eficient și să gestioneze cu rapiditate un număr mare de documente. Softurile intuitive înlocuiesc cu succes procesele manuale consumatoare de timp, iar fluxul activității interne este astfel crescut.

O semnatura electronica, soluția prin care semnezi rapid documente interne

În afara unui portal resurse umane, o altă funcționalitate de mare folos în contextul în care interacțiunea fizică s-a redus semnificativ este o semnatura electronica, parte componentă a unei aplicații complexe de HR. Prin folosirea acestui modul, poți aplica pe documente precum: contracte de muncă, acte adiționale sau adeverințe o semnatura electronica care să le valideze, fără să mai fie nevoie de semnături de mână. Prin urmare, se evită deplasările la sediul companiei pentru operațiuni administrative atunci când angajații lucrează în sistem de telemuncă. Din soft se poate vizualiza prin ce stări a trecut documentul, cine a inițiat fluxul de semnare, de către cine a fost semnat și cine mai trebuie să aplice semnatura electronica pentru ca întregul proces să fie finalizat. Costurile cu materialele consumabile dispar, iar comunicarea între management, departamentul HR și angajați se efectuează mult mai rapid.

Îți dorești digitalizarea procedurilor interne din compania ta? Ai vrea să implementezi un portal resurse umane sau o semnatura electronica care să-ți eficientizeze activitatea profesională? Află mai multe despre True HR, o soluție software dedicată managementului de personal dezvoltată și inovată constant de UCMS by AROBS. Aplicația conține 19 module distincte, printre care un portal resurse umane si un modul de semnatura electronica, și se poate configura după nevoile fiecărei organizații. Contactează-i pe cei de la UCMS by AROBS printr-un email la sales@ucms.ro ori la telefon 0720 534 424, și află mai multe despre soluțiile create de aceștia și despre cum te pot ajuta.

Sursă foto: Envato Elements.