Breaking news

Cum ajuta datele telematice la imbunatatirea activitatii flotei auto

Pe masura ce tot mai multe companii cauta modalitati mai bune pentru a optimiza lucru de la distanta cu abilitati limitate pentru managementul intern si comunicare, gasirea unor modalitati intuitive de a ramane in varful productivitatii si eficientei a devenit un aspect esential al durabilitatii. Managerii de flote auto, se rezuma la obtinerea unor informatii mai bune despre vehiculele si soferii lor.

Cand vine vorba de management flota auto, imbunatatirea vizibilitatii, cresterea productivitatii, scaderea costurilor si controlului asupra unei flote, datele telematice pot sa fie solutia pentru cresterea afacerii tale. Mai jos vom prezenta mai multe moduri prin care datele telematice pot optimiza vizibilitatea flotei si modul in care managerii de transport pot utiliza solutii inteligente, bazate pe date, pentru a crea flote foarte productive.

Gestionarea activelor

 

Solutiile telematice utilizeaza o tehnologie de urmarire GPS pentru a oferi acuratete in timp real asupra locatiei activelor vehiculelor pe teren. Acest lucru creeaza o modalitate mult mai eficienta de a tine evidenta soferilor de pe drum, asigurandu-se totodata ca afacerea isi poate proteja mai bine investitiile impotriva furtului.

Desi gestionarea unei flote de la distanta poate prezenta diverse provocari, o provocare cu care se confrunta multe organizatii este pierderea evidentei prioritizarii programelor specifice de intretinere a vehiculelor. Cand folosesc o solutie telematica, managerii de flote au vizibilitate completa asupra utilizarii fiecaruia dintre activele lor, cat de des sunt operate si cand este necesar ca acestea sa fie scoase din functiune pentru intretinere.

Urmarirea traseului vehiculului

 

O parte esentiala a maximizarii productivitatii flotei in acelasi timp cu monitorizarea activa a eficientei combustibilului este utilizarea tehnologiei de urmarire a rutei vehiculelor. Solutiile telematice reduc nevoia de alte procese si echipamente de expediere manuala, oferind vizibilitate in timp real a vehiculelor pe rutele planificate, kilometrajul parcurs si alte valori importante care influenteaza performanta unei flote.

Solutiile telematice permit managerilor de flote sa urmareasca vehiculele pe harti de inalta rezolutie, oferind in acelasi timp date precise, incorporand actualizari de trafic care ar putea afecta capabilitatile de rutare. Administratorii de flote pot folosi apoi aceste informatii pentru a-si redirectiona soferii sau pentru a-si re-prioritiza activitatile zilnice.

Un alt beneficiu al monitorizarii rutei vehiculului este urmarirea cu precizie a kilometrajului vehiculului si a impactului acestuia asupra consumului de combustibil. Planificarea defectuoasa a rutei poate avea efecte devastatoare asupra rezultatului, deoarece soferii cresc ratele de mers in gol si isi cresc consumul de combustibil. Managerii de flote auto pot urmari eficienta consumului de combustibil al fiecarui sofer in parte si pot lua decizii importante pentru cresterea eficientei.

Alerte de siguranta in timp real

 

Desi politicile de conformitate cu siguranta sunt importante atunci cand gestionati o flota, este vitala gasirea unei modalitati de a aplica in mod activ aceste standarde.

Tehnologia care sustine solutiile telematice combina puterea urmaririi GPS cu comunicatiile mobile si sistemele computerizate de la bordul vehiculului. Aceasta combinare a tehnologiei prezinta o solutie completa de gestionare a flotei, care nu numai ca ofera managerilor informatii despre unde sunt vehiculele lor si cum functioneaza, dar si daca soferii conduc vehiculele in siguranta.

Proiectate cu reguli de aplicare bazate pe politici, solutiile telematice pot alerta managerii de flote in timp real atunci cand soferii accelereaza prea repede, franeaza prea agresiv sau accelereaza prea brusc. Acest comportament neadecvat, daca este lasat necontrolat, nu numai ca pune siguranta soferilor in pericol, dar reduce si durata de viata a vehiculului si poate duce la reparatii costisitoare.

Acces 24/7 la tabloul de bord

 

In timp ce lumea continua sa se adapteze si sa se reajusteze la perturbarile pe care pandemia le-a impus afacerilor din fiecare industrie, companiile au trebuit sa invete cum sa opereze eficient fara a avea canalele de comunicare cu care sunt obisnuite. Echipele care lucreaza de la distanta au devenit acum noua norma pentru multe firme, iar operatorii de flote nu fac exceptie.

Un simptom al conditiilor de lucru la distanta este o schimbare generala a orelor de functionare de baza. Acest lucru face dificil pentru managerii de flote sa tina evidenta tuturor activitatilor care au avut loc in flota lor pe parcursul zilei. Solutiile telematice sunt implementate in tablouri de bord unificate si platforme bazate pe cloud, care pot fi accesate 24 de ore pe zi. Aceste solutii permit, de asemenea, raportarea perfecta asupra valorilor cheie ale afacerii pentru a mentine managerii de flote la curent cu tot ce se intampla in flota lor, indiferent de momentul in care trebuie accesate datele.

Diagnosticare vehicul

 

Un domeniu de preocupare pentru fiecare manager de flota este modul in care poate obtine mai multa performanta din vehiculele flotei lor fara a-si sacrifica eforturile de sustenabilitate. Cu toate acestea, acest lucru poate fi dificil, mai ales cand companiile incep sa se extinda si flotele lor devin mai mari.

Solutiile telematice combinate cu software-ul de calibrare a vehiculelor reprezinta o modalitate excelenta pentru managerii de flote de a face vehiculele sa lucreze pentru ei. Aceasta solutie permite managerilor sa-si personalizeze vehiculele flotei pentru performanta si eficienta maxima.

Cu toate acestea, mai mult decat posibilitatea de a economisi combustibil, telematica si software-ul de calibrare a vehiculelor functioneaza in tandem pentru a oferi managerilor vizibilitatea de care au nevoie pentru a imbunatati eforturile lor de sustenabilitate. Cu ajustari ecologice usor de calibrat, organizatiile pot incepe sa faca modificari progresive ale emisiilor de carbon ale flotei lor, facand partea lor pentru a reduce amprenta de carbon.

În concluzie

 

Vizibilitatea si controlul pentru managerii de flote sunt vitale atunci cand se gestioneaza activele vehiculelor, se urmareste performanta soferilor si se asigura sustenabilitatea flotei pe termen lung. Desi managerii nu pot fi mereu pe drum cu soferii lor si nici nu au contact cu angajatii care lucreaza de la distanta, exista solutii disponibile.

Telematica, in combinatie cu solutiile de calibrare a vehiculelor si cu solutia eTMS de la CargoTrack, ofera posibilitatea gestionarii tuturor informatiilor esentiale intr-un singur loc, rapoarte in timp real si informatii foarte importante de care managerii de flote au nevoie pentru a-si mentine flotele operationale, eficiente si sustenabile.

 

>