Cum a reușit Robert Turcescu să-și amâne efectuarea stagiului militar timp de opt ani?!

Robert Turcescu, moderator talk-show la B1 TV, a fost avansat în luna aprilie 2012, la gradul de locotenent colonel în rezervă în Armata Română, de către fostul Ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

Informația a ieșit la iveală, miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, când Mihai Gâdea a prezentat lista cu persoanele avansate în grad de Minsitrul Oprea.

În cadrul aceliași emisiuni, actualul Ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu a confirmat faptul că Robert Turcescu a fost făcut colonel deși nu a făcut armata.

Joi, după ce informația a făcut înconjurul țării, că Turcescu a fost făcut colonel, realizatorul tv a avut o reacție șocantă la adresa „colegilor” de la Antena 3, Mihai Gâdea, Badea și Ciutacu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Turcescu le spune celor de la Antena 3 că ”să-și tragă un glonte în cap”.

Tot joi, Turcescu a explicat faptul că nu a absolvit armata pe motiv că atunci nu mai era obligatoriu stagiul militar. Nimic mai fals. Potrivit CV-ului său postat pe site-ul oficial turcescu.ro, Robert Turcescu s-a născut la 3 mai 1975, iar în 1998 a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Univeristății București.

În timp ce stagiul militar nu a mai devenit obligatoriu abia din 23 octombrie 2006. Așadar se pune întrebarea: cum a reușit Robert Turcescu să își amâne timp de opt ani de zile efectuarea stagiului militar obligatoriu?????

Potrivit legii, amânarea stagiului militar obligatoriu se poate efectua doar în cazul în care un bărbat de cetățenie română care a împlinit vârsta de 18 ani a intrat la o facultate, sau a suferit un accident și din motive medicale nu își poate exercita stagiul obligatoriu.

De asemenea sunt scutiți de efectuarea stagiului cei cu probleme psihice, cei cu handicap locomotor sau de altă natură care îi face inapți pentru armată. A fost scutit oare, Turcescu de armată, fiind declarat inapt pe motive medicale?

Deci prin ce mijloace a reușit Robert Turcescu să își amâne timp de opt ani, între iulie 1998 și 23 octombrie 2006, efectuarea stagiului militar obligatoriu????

Realizatorul tv, Robert Turcescu a anunțat că va cere MAPN să-i retragă acest grad și mai spune că va da înjudecată Armata pentru că i-a prejudiciat imaginea, întrucât el nu știa că a fost făcut colonel și că nici nu a solicitat acest lucru.

Acest lucru survine după ce inițial Turcescu a negat faptul că ar fi colonel și a contestat informațiile date de Antena 3. Printr-o adresă oficială solicitată de Antena 3, MAPN confirmă faptul că Robert Turcescu este colonel în rezervă fără să fi făcut armata.

Deci în România anului 2012, poți să devii locotenent colonel în rezervă în Armată, fără să fi efectuat o secundă de stagiu militar și asta doar dacă ești jurnalist băsist și te cheamă Robert Turcescu.

 

 

 

>